İzmirli genç kız sosyal medyadan tanıştığı adamın tuzağına düştü

İzmir’de yaşanan korkunç bir olayda, bir genç kız sosyal medyadan tanıştığı K.M. isimli şahsın daveti üzerine Kuşadası’na gitti. Ancak iddiaya göre, K.M. genç kıza cinsel saldırıda bulundu ve sabaha kadar ona işkence yaptı. 

K.M. ile denize giren genç kız, denizde cinsel tacize izin vermeyen genç kız geri dönmeye karar verdi. Ancak geceyi geçirecek bir otobüs olmadığı ve otel fiyatlarının yüksek olduğu için genç kız, K.M.’nin evinde kalmak zorunda kaldı.

Gece K.M., genç kızı evden çıkmasını engelleyerek cinsel saldırıda bulundu ve sigara ile işkence yaptı. Genç kızın direnişi üzerine ise K.M., onu tehdit ederek sabaha kadar cinsel saldırıya devam etti.

Sabahın aydınlanmasıyla birlikte genç kız, K.M.’yi uyutarak kaçmayı başardı. Polise başvuran genç kız, K.M.’den şikayetçi oldu.

Cezası onandı

İlk derece mahkemesi, sanık hakkında nitelikli cinsel saldırı suçundan 18 yıl, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan ise 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Ancak mahkeme kararına yapılan itirazlar sonucunda dosya İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. İtirazı inceleyen mahkeme, istinaf başvurularını reddetti. Ardından İzmir Bölge Adliyesi Mahkemesi 20. Ceza Dairesi’nin kararının temyizi için dosya Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ne gönderildi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, dosyayı inceledikten sonra sanığın mağdur genç kız ile rızası dışında darp, cebir ve tehdit ile aynı gece birden fazla cinsel ilişkiye girdiğini, ayrıca sanığın eylemini silahtan sayılan sigara ile gerçekleştirdiğini belirterek kararda hukuka aykırılık bulunmadığına hükmetti. Bu nedenle, sanığın cezasının onanmasına karar verildi.

Exit mobile version