Ege HaberleriEğitimGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmirli öğrencilere 2 Bin TL’lik destek ödemeleri başladı

İzmirli öğrencilere 2 Bin TL’lik destek ödemeleri başladı. İzmir’in köklü belediyesi duyuruyu yaptı.

2 Bin TL’lik destek ödemeleri başladı

İzmir’in Cumhuriyet Halk Partili (CHP)’li belediyesi Menderes Belediyesi tarafından öğrencilere dev destek. İzmir’e ilk kez gelerek üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere ‘cep harçlığı’ adı altında 2 Bin TL’lik destek ödemesi başladı. Belediye tarafından yapılan duyuruda destek ödemesinin detayları belli oldu.

2 Bin TL'lik destek ödeme
2 Bin TL’lik destek ödeme

Başvurular başladı

Menderes Belediyesi 2 bin TL’lik desteğe ilişkin başvuruların başladığını açıkladı. Binlerce İzmirli öğrenciye umut olacak proje hayata geçti. Cep harçlığı projesinin başvuruları belediyeye yapılacak. Öğrenciler okul kayıt belgesi, nüfus cüzdanı, banka IBAN numarası gösterir belge ile başvuru yapacaklar. Hak kazanan öğrencilere belediye tarafından 2 bin TL destek ödemesi veriliyor.

“Desteğimizi sürdüreceğiz”

Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, “Bu yıl öğrenci başına 2 bin TL destekte bulunma kararı aldık. Menderes’îmizde ikamet eden ve ilk kez üniversiteye gidecek öğrencilerimiz belediyemize başvuru yapabilirler. Menderes Belediyesi olarak ekonominin bu kadar zor olduğu bir dönemde şartlarımızı zorlayarak eğitime olan desteğimizi sürdüreceğiz.” dedi.