Eğitimİzmir Haberleri

İzmirli öğretmenin etkinlik hevesi kursağında kaldı

HABER/ Didar DEMİRCİ- İzmir Büyükşehir Belediyesinin Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezindeki etkinliklerden öğrencilerini faydalandırmak isteyen Konak Vali Kazım Paşa İlköğretim Okulu öğretmeni Gündüz Öden, belediyedeki prosedür ağına takıldı. Öğretmenlik yaptığı okuldaki öğrencilerin çoğunun dezavantajlı olduğunu ve hafta sonu sınıfındaki öğrencileri İzmir Büyükşehir Belediyesinin Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi’ne götürmek istediğini belirten Öden; ilk olarak Çocuk Keşif Atölyesinden faydalanabilmek için ne yapması gerektiğine dair bilgi aldığını ve söz konusu bilgilendirmede kendisine, 28 kişi oldukları takdirde öğrencilerin gelmesi için servis dahi ayarlayacaklarını söylediklerini aktardı. Her şeyin ilk başta yolunda gittiğini, atölyeden aldığı broşürleri okulda velilere gösterdiğini ve niyetini anlattığını ardında da velilerden yazılı izin belgesini aldığını söyledi. Ancak Öden, atölyeden tüm bunlara rağmen onay çıkmadığını belirtti. Konuya ilişkin detayları paylaşan Öden, “Velilerden izin almama rağmen öğrencilerin etkinlikten faydalanmasını sağlayacak formları bana vermediler. Velilerin tek tek gelip, formları kurumda imzalaması gerektiğini söylediler” dedi.

“KEYFİ BİR İŞ YAPIYORMUŞUM GİBİ SUÇLANDIM”

Yaşadığı sorunu gazetemize anlatan Öden, “Velilere bu atölyenin formlarını ulaştırabilmek için bizzat Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezine gittiğimde bana; form veremeyeceklerini, okulun milli eğitimle yazışmasını ve izin almasını, sorumlu olamayacaklarını söyleyen başka görevliler vardı. Sanki illegal, yasadışı ve keyfi bir iş yapılıyormuş gibi beni suçladılar. Anlattıklarımı dinlemedikleri gibi gitmemi söyleyerek ve hatta bağırarak ortamı gererek aynı sözleri söylediler” diye konuştu. Hafta sonu yapılan bir etkinlik programı olduğu için İl Milli Eğitimden izin alınmadığını aktaran Öden, çocukların etkinliğe katılabilmesi adına okul idaresinin haberi olduğunu belirten ve de servis talep eden dilekçesine ve velilerden aldığı izin belgesine rağmen; öğrencilerin atölyeden faydalanmasını sağlayan kayıt formlarının kendisine verilmemesini de “engel olmak, dezavantajlı çocukları istememek” olarak yorumladıklarını söyledi.

Derdini anlatmak için oradan oraya koşturduğunu, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Hemşehri İletişim Merkezi’ne (HİM) dahi dilekçe verdiğini belirten Öden, “Amaçları çocukların önünü açmak değil, tam bürokratik bakış. Bu çocukları istemiyorlar” diye konuştu.