İzmirli Yangın Şehidi Erdal Tovka Son Yolculuğuna Uğurlandı

Antalya Manavgat’ta 4 farklı noktada başlayan orman yangını ardından ülkenin birçok bölgesinden yangın haberleri gelmeye devam ediyor.35 ilimizde çıkan orman yangınlarından 122’si kontrol altına alındı. Orman yangınları ciğerimizi yakmaya devam ederken bir acı haberde Manavgat’ta orman çalışmalarında hayatını kaybeden Erdal Tovka’dan geldi.

İki İşçi İçin AKUT Arama Çalışmaları Başlatmıştı

Antalya Manavgat’ta çıkan orman yangınlarında hayatını kaybeden şehit Erdal Tovka memleketi Bergama’da toprağa verildi. Geçtiğimiz Cuma Manavgat Gülen Dağı’nda sebebi henüz belirlenemeyen yangın rüzgarında etkisi ile kısa sürede Gebece Mahallesi’ne sıçrarmış Güğlen Dağı’na giden Erdal Tovka ve Yaşar Cinbaş alevlerin ortasında kalmıştı. İki işçiye ulaşabilmek için AKUT arama çalışmalarına başlamıştı.

AKUT ekipleri dün iki orman işçisinin Beloluk mevkiinde yanan arazözde cansız bedenlerine ulaştı. Tovka’nın cansız bedeni yapılan otopsinin ardından baba ocağı Tırmanlar Mahallesi’ne getirildi. Evli ve iki çocuk babası  Tovka’nın cenaze törenine ailesi, yakınları, ve Orman Bölge Müdürlüğü’nden mesai arkadaşları, katıldı.

Yangın Sırasında Babası İle Konuşmuş

Ailesi ve yakınları cenazede ayakta güçlükle durabildi. Cenaze namazının ardından Şehit Erdal Tovka ile son defa telefonla konuştuklarını belirten acılı baba Halil Tovka, “Telefon açmıştım. Yangında olduğunu söyleyerek, ‘Ben sonra arayacağım’ dedi. Sorna bana döndüğünde annesini sorup selam söylememi istedi. Bir daha da görüşemedim” ifadelerini kullandı.

Tırmanlar Mahallesinde baba evinde  yapılan tören sonrasında cenaze Bergama Mezarlıkbaşı Camii’ne getirildi. Şehit Tovka’nın cenazesine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komuranı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Bergama Beldiye Başkanı Hakan Koştu ve vatandaşlar katıldı.

Cenae töreninde Tovka’nın ailesi gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Tovka’nın cenazesi Bergama Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. 2012 yılından bu yana Bergama Orman İşletme Şefliği’nde görev yaptığı belirtildi.

Exit mobile version