İzmir Haberleri

İzmirli YouTuber Şili’de turist avcıları tarafından soyuldu

İzmirli YouTuber Burak Durgun, Şili’nin Kalama şehrinde, şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yöntemle soyuldu.

Durgun, para çekmek için bankaya girdiği esnada, üç kişilik bir hırsızlık çetesi tarafından hedef alındı. Hırsızlardan biri, Durgun’un çantasına kötü kokan bir sıvı sıkarken, bir diğeri ise çantasının pislendiğini söyleyerek oyaladı. Durgun, çantasını yere bırakarak temizlemeye çalışırken, üçüncü soyguncu değerli eşyaların bulunduğu çantayı alarak kayıplara karıştı.

Şili polisi yardımcı olmadı

Durgun, hırsızların arkasından koşsa da onları yakalayamadı. Polise giderek şikayetçi oldu, ancak polislerin kendisine yardımcı olmadığını, kaybettiği paraları öğrenip kendilerine güldüğünü ve dalga geçtiklerini söyledi.

Durgun, soygunun ertesi günü, çantasına kötü kokan sıvı sıkan soyguncuyu yakaladı ve polis çağırarak adamın evine baskın yaptırdı. Ancak soyguncunun evinde herhangi bir eşyasına rastlanmadı.

Turist avcıları oldukları ortaya çıktı

Durgun, soyguncuların bölgede turist avına çıktıklarını ve düzenli olarak turistlerin çantalarını çaldıklarını öğrendi. Mahkemeye çıkarılan soyguncunun Perulu olduğunu ve kaçak olarak Şili’de ortaya çıktığı için 2 ay tutuklu kalacağını belirten Durgun, “Buraya sakın gelmeyin, değerli eşyalarınızı yanınızdan ayırmayın, kimliklerinizi saklayın” dedi.