İzmirli yüzücü Bengisu Avcı ‘Oceans 7’de bir ilke daha imza attı

İzmirli ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Oceans 7 projesi kapsamında Türkiye’ye bir ilki yaşattı. Yeni Zelanda’nın fırtınalı denizlerinden biri olarak bilinen Cook Boğazı’nı solo olarak geçen Avcı, başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

Oceans 7 Projesinde yeni bir başarı

Açık deniz geçişlerinde önemli bir projeye imza atan Bengisu Avcı, Oceans 7 hedefi doğrultusunda dördüncü en zorlu parkuru başarıyla tamamladı. Yeni Zelanda’nın zorlu koşullarına meydan okuyarak Cook Boğazı’nı geçen Avcı, Türkiye’nin gururu oldu.

Geçtiğimiz yıllarda Manş Denizi, Catalina Kanalı ve Cebelitarık Boğazı gibi zorlu parkurları başarıyla aşan Bengisu Avcı, bu kez de Yeni Zelanda’da tarihi bir başarıya imza attı. 26 kilometrelik Cook Boğazı’nı solo olarak geçerek Türk spor tarihine geçen Avcı, cesareti ve kararlılığıyla takdir topladı.

Hipotermi tehlikesi yaşadı

Zorlu koşullara rağmen başarıya ulaşan Bengisu Avcı, 13 derecelik su sıcaklığı nedeniyle hipotermi tehlikesi yaşadı ancak kararlılığıyla bu zorluğun üstesinden geldi. Dünya Açık Su Yüzme Federasyonu’nun belirlediği en zorlu parkurları tamamlayan Avcı’nın hedefi, önünde henüz tamamlanmamış parkurlarla devam ediyor.

Exit mobile version