Ekonomi

İzmirliler dikkat: 12 bin TL’ye araba sahibi olabilirsiniz!

Ticaret Bakanlığı e-ihale sistemi ile bu ay yeniden araç satışına çıktı. Kasım ayında pek çok yeni araba ilanı yayınladı. İzmir biriminde 12 bin TL ile araba satışına çıkıldığı görüldü. İşte Bakanlık araba ilanları ve e-ihale detayları…

Kamu ve özel bankaların kredi kampanyalarından sonra pek çok vatandaş araba ilanlarına bakıyor. Uygun araba almak isteyenler için ise Ticaret Bakanlığı kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Bakanlığın açtığı ekran üzerinde Kasım ayında çok sayıda araba ilanı yayınlandı. İzmir Biriminde 26 Kasım tarihinde yayınlanan ilanda 1989 Renault R5 model arabanın 12 bin 300 TL’den satışa konulduğu öğrenildi. Bu araç için başvuruların ise 1 Aralık 2020’de son bulacağı öğrenildi.

ARAÇ İLANLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ. 

Elektronik ihalenin (e-ihale) amacı nedir?

4458 sayılı Gümrük Kanunu ve 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu uyarınca tasfiyelik hale gelen eşyanın satışlarının elektronik ortama taşınarak satışlara katılan kişi sayısı ile rekabetin daha da arttırılması ve bu suretle tasfiyelik eşyadan elde edilen gelirlerin artırılması amaçlanmaktadır.

Elektronik ihaleye nasıl erişebilirim?

Herhangi bir internet arama motorunda “e-ihale” kriteri ile arama yapmanız halinde karşılaşacağınız ilk sonuçlar e-ihale uygulamasına ait olacaktır. Diğer taraftan e-ihale sistemine www.eihale.gov.tr adresinden ve android ve ios işletim sistemi tabanlı tablet ve cep telefonlarından e-ihale uygulamasını cihazınıza kurarak ulaşabilirsiniz. e-devlet üzerinden e-ihale uygulamasına erişilmesi mümkündür.

Elektronik ihaleye girebilmek için ne yapmam gerekiyor?

3.1. Gerçek Kişi Üyelik İşlemleri

Elektronik ihaleye girebilmek için ana sayfadaki “Üye ol” bölümünden kayıt olunması ve ihalesine katılmak istediğiniz araçlar için gerekli teminat bedelinin e-ihale uygulaması için döner sermaye adına açılmış banka hesabına yatırılması gerekmektedir. Üyelik işlemleri e-devlet uygulaması aracılığı ile de gerçekleştirilebilmektedir.

3.2. Tüzel Kişi Üyelik İşlemleri

Tüzel Kişilerin üye olma aşamasında Tüzel Kişi Bilgilerinin doldurulmasının ardından Tüzel kişiyi temsile yetkili kişi tarafından “Üyelik Başvuru Formunun” imzalanarak imza Sirküleri (Aslı ya da Noter Onaylı Örneği), Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi (Noter Onaylı Örneği) ve E-ihale Üyelik Sözleşmesi (Her Sayfası İmzalı) ile beraber iadeli taahhütlü olarak Merkez Tasfiye İşletme Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir. (Belgelere ulaşmak için adresini ziyaret ediniz.) Söz konusu İşletme Müdürlüğü tarafından “Üyelik Başvuru Formu”ndaki bilgilerin kontrol edilmesinin ardından tüzel kişi üyelik bilgileri aktive edilecektir. Tüzel kişi üyelikleri aktive edilene kadar üyelik askıda olacak, askıda bulunan üyeliklerden ihaleler için teklif verilemeyecektir.
Sisteme üyelik için herhangi bir ücret ödenmesi gerekiyor mu?
Hayır. Sisteme üyelik ücretsizdir.