İzmirliler dikkat: Başvurana bedava olacak!

İzmir’de yaşayan vatandaşları ilgilendiriyor. İlde bazı koşulları sağlayan vatandaşlar, toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak kullanabiliyorlar. Ancak bedava ulaşım hakkından faydalanmak isteyenlerin başvuru yaparak seyahat kartı alması gerekiyor.

Ücretsiz seyahat kartı almak isteyenleri ilgilendiriyor. İzmir’de 65 yaş ve üzeri kişiler alacakları seyahat kartı ve ya Nüfus Cüzdanıyla şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabiliyor. 65 Yaş Kartı alacak olan vatandaşlar internet üzerinden ön başvuru yaptıklarında kart başvuru merkezlerine giderek kartlarını 10 dakikada teslim alabiliyorlar.

65 Yaş Kartı alacak vatandaşlarımız başvuruları;

www.izmirimkart.com.tr internet adresi üzerinden ya da 1 adet biyometrik fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş) ve Nüfus cüzdanı aslı ile kart başvuru merkezlerinden yapılır.

65 yaş kartları ücretsiz olarak verilir.

Şahsen veya internetten ön başvuru yapan başvuru sahipleri son 6 ay içerisinde çekilmiş bir biyometrik fotoğrafları ile kart başvuru merkezlerine giderek kartlarını 10 dakikada teslim alır.

Sistemde ücretsiz seyahat hakkına sahip Engelli Kartı veya Şehit/Gazi/Yakını Kartı bulunan kişiler, 65 Yaş Kartı başvurusu yapamazlar.

ÖNEMLİ: BİYOMETRİK FOTOĞRAF DIŞINDAKİ FOTOĞRAFLAR KESİNLİKLE KABUL EDİLMEZ.

Yapılan işlemlerde kart sahibine ait Fotoğraflı bir Kimlik belgesinin ibrazı zorunludur.

Başvuru Merkezleri;

Konak Kart Başvuru Merkezi
Fahrettin Altay Kart Başvuru Merkezi (Fahrettin Altay Aktarma Merkezi)
Bostanlı Kart Başvuru Merkezi (Bostanlı Aktarma İstasyonu)
Bornova Kart Başvuru Merkezi (Bornova Metro İstasyonu)
Üçyol Kart Başvuru Merkezi (Üçyol Metro İstasyonu-Betonyol Çıkışı)

Kimler ücretsiz seyahat hakkından faydalanabilir?

Engelli vatandaşlarımız

% 40 ve üzeri bir oranda engeli bulunan vatandaşlarımız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Engelliler için Kimlik Kartı veya nüfus cüzdanlarında engel oranı belirtilmiş nüfus cüzdanlarını görevli personele ibraz etmek suretiyle Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Engelliler için Kimlik Kartında “Ağır Engelli” olarak belirtilen ya da “Ulaşımda Refakatçi Hakkı Vardır” ibaresi bulunan engelli vatandaşlarımız ise kendileriyle birlikte birden fazla olmamak üzere beraber seyahat ettikleri refakatçileri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanır.

Şehit Ailesi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Şehit Ailesi Kartlarını validatöre tutmak suretiyle Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanılır.

Gazi ve Gazi Yakını

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Gazi ve Gazi Yakını Kartlarını validatöre tutmak suretiyle Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanılır.

Devlet Sporcusu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Devlet Sporcusu Kartlarını görevli personele ibraz etmek suretiyle Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanılır.

Exit mobile version