Gündemİzmir Haberleri

İzmirliler dikkat: Destek almak isteyenler hemen başvuru yapsın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi destekle ilgili başlattığı uygulamayı duyurdu. Kentte ihtiyaç sahipleri için dayanışmayı büyütmek için web sitesi kurdu. İhtiyacı olan kişiler internet adresi üzerinden sosyal destek başvurusunda bulunabilecek. Öte yandan öğrenciler için de bir destek kararı alındı.

İNTERNET ÜZERİNDE BAŞVURU YAPILABİLECEK

İzmir’de ihtiyaç sahipleri için harekete geçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahipleri için “Biz varız, yanındayız” diyerek web sitesi kurdu. Bu doğrultuda, “bizvariz.izmir.bel.tr” adresi üzerinden sosyal destek başvuruları yapabilecek. Ayrıca öğrenciler ücretsiz çamaşırhane ve nakliye hizmetleri için randevu oluşturabilecek.

EŞYA BAĞIŞI YAPILABİLECEK

Dayanışmayı büyütmek için katkı sağlamak isteyen kişiler de eşya bağışında bulunabilecek. Yardımcı olmak isteyenler eşya bağışı başvurularını da web sitesi üzerinden yapabilecek.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yurttaşlar ile doğrudan iletişime geçerek tüm süreçlerin hızlandırılmasını sağlayacak. Hizmet almak isteyen İzmirliler, tüm sorularına kolayca yanıt bulabilecek. Ayrıca, destek ödemeleri yine web sitesi üzerinden duyurulacak.