İzmirliler dikkat: Ev satın almak isteyen herkesi ilgilendiren açıklama!

Ev satın almak isteyen vatandaşları ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Sektör yetkileri tarafından yapılan açıklamaya göre, corona virüsü salgını nedeniyle bankaların avantajlı krediler sağlaması satışların artmasına neden oldu. Özellikle şehir merkezine uzak bölgelere olan talebin artması fiyatların da iki kat artmasına neden oldu.

Pandemi döneminde İzmir’de ev almak isteyen vatandaşlar için önemli açıklamalar yapıldı. İzmir Emlak Komisyoncuları Oda Başkanı Mesut Güleroğlu tarafından yapılan açıklamalarda corona virüsü sonrası Güleroğlu, Urla, Çeşme, Alaçatı, Seferihisar, Foça, Bergama ve Aliağa’nın yanı sıra Kemalpaşa, Torbalı, Ayrancılar ve Bayındır’ın daha fazla tercih edilen bölgeler haline geldiğini açıkladı.

Konut kredisi aşağı düştü mü fiyatlar yukarı çıkıyor

Geçtiğimiz sene kamu bankalarının başlattığı konut kredisi fırsatının da satışları arttırdığını söyleyen Güleroğlu, “Geçen haziran ayında yeni konutlar için 0.64, ikinci el konutlar için ise 0.74 oranında kredi verilmişti. Yani faiz oranları 1.50’lerden bir anda yarı yarıya düşmüştü. Yatırımcı 4 bin TL ödeyecekken, 2 bin TL taksit ödemeye başladı. İnsanlar gayrimenkul almaya ve yatırım yapmaya yöneldiler. Bu sefer de fiyatlar arttı. Bizim hesabımıza göre geçen yıldan bu yana fiyatlar yüzde 70-110 civarında arttı. Bu her yer için geçerli değil, ama genelde bu şekilde. Şu an fiyatlar stabil sayılır. Fakat konut kredi faiz oranları aşağı düşer, bu konuda talep olursa fiyatlar yükselir. Konut kredisi aşağı düştü mü fiyatlar yukarı çıkıyor.” İfadelerini kullandı.

Çeşme’de neredeyse arsa kalmadığını söyleyen Güleroğlu, daha önce 850 bin TL’ye satılan 1+1 dairelerin şu anda 1 milyon 450 bin TL’ye satıldığını sözlerine ekledi.

Exit mobile version