İzmirliler Dikkat: Herkesin Mutlaka Kontrol Etmesi Gerekiyor!

Koronavirüs salgınının artmasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi konuya ilişkin yeni önlemler aldı. Alınan önlemler arasında İzmirim Kart’a HES Kodu yükleme uygulamasıydı. Ancak vatandaşın bilmesi gereken çok önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. HES kodu süreli olan vatandaşlar toplu taşımaya alınmıyor. Peki ne yapmak gerekiyor?

Pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulamasını hayata geçirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaşın İzmirim Kartlarına HES kodu yüklemesi uygulamasını hayata geçirdi. Bazı vatandaşların HES kodu’ nun süresinin dolduğundan haberi olmaması sebebiyle turnikeden geçerken kartın kabul edilmemesine ve toplu taşımaya alınmamasına sebep oldu. Vatandaş yaşanan bu durum üzerine HES kodu’ nun nasıl yenileceğini araştırmaya başladı.

HES Kodu Nasıl Alınır?

HES Kodu almak veya HES Kodunu yenilemek isteyen vatandaşlar e-devlet ‘den, HES uygulamasından veya  T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023’e SMS göndererek HES kodunuzu alabilir veya yenileyebilirsiniz.

 

Exit mobile version