İzmirliler dikkat: Metro, İZBAN, tramvaya binenler için yeni karar!

İzmir’de yaşayanları ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Akaryakıt fiyatlarına gelen zammın ardından zam haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. İzmir’de toplu taşımaya zam kararı alındı. Kentte, İZBAN, Metro, tramvay İZDENİZ, ESHOT’ta geçerli olacak bir zam geldi.

İzmir’de toplu ulaşıma zam geldi. Kentte tam biniş ücreti 13 TL’ye yükseldi. Öte yandan 120 dakika içinde yapılan aktarma ücreti de yükseldi.

TOPLU ULAŞIMA ZAM GELDİ

Alınan kararla İZTAŞIT, ESHOT, İZDENİZ, İzmir Metro, İzmir Tramvay ve İZBAN’da geçerli toplu ulaşım ücret tarifesi güncellendi. İzmirim Kart ile tam biniş ücreti 13 TL, öğretmen ve 60 yaş kartları ile biniş ücreti 11,5 TL ve öğrenci kartı ile biniş ücreti ise 5 TL oldu.

Yeni düzenlemeyle tam ile indirimli binişler; 120 dakika içerisinde yapılan ilk aktarmada yüzde 50, ikinci aktarmada yüzde 75 indirimli olacak, üçüncü ve sonraki aktarmalardan ise ücret alınmayacak.

BELİRLİ SAATLERDE YÜZDE 50 İNDİRİM

Günün belli saatlerinde yüzde 50 indirimli ulaşım imkânı sağlayan “Halk Taşıt” uygulamasında ise tam biniş 6,5 TL, öğretmen ve 60 yaş ücreti 5,76 TL, öğrenci ücreti 2,50 TL oldu. Halk Taşıt tam binişlerinde; ilk aktarma için 3,26 TL, ikinci aktarma 1,64 TL, indirimli binişlerinde; ilk aktarma için 2,88 TL, ikinci aktarma 1,44 TL olacak. Üçüncü ve sonraki aktarmalardan ise ücret alınmayacak.

ÖĞRENCİYE AKTARMALAR ÜCRETSİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in isteği doğrultusunda öğrenci biniş ücretine yapılacak artışın yine sembolik bir düzeyde yapılmasına karar verildi. Buna göre öğrenciler toplu ulaşımdan 120 dakika içinde ilk binişlerinden 5 TL’ye yararlanacak, aktarmalar ise ücretsiz olacak.

Exit mobile version