İzmir HaberleriManşetYerel Haberler

İzmirliler dikkat: Sokağa çıkma kısıtlaması denetimleri sıkılaştırıldı!

Yüksek riskli iller arasında bulunan İzmir’de Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya devam ediliyor. Vaka sayısı artan ilde belli bölgelerde bugün araç sürücüleri ile yayalar durdurularak sokağa çıkış izin belgesi, maske ve HES kodu kontrolü yapıldı.

Türkiye’de corona virüsü salgını ile mücadele devam ediyor. Bu kapsamda bir çok ilde Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılırken, Pazar günü kısıtlama uygulanmaya devam ediliyor. Yüksek riskli iller arasında yer alan İzmir’de de denetimler sıkılaştırıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, belli bölgelerde uygulama noktası oluşturularak gerekli belgelerin kontrolleri yapılıyor. Bugün yapılan denetimlerde ise yoklama kaçağı bir kişi tespit edilerek hakkında tutanak düzenlendiği öğrenildi.

İŞLETMELERE HES KODU ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

İzmir’de son alınan tedbir kararları ile beraber tüm berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezleri, dernek lokali, nikah salonu, düğün salonu, hamam, sauna, masaj salonu, kahvehane, kıraathane, internet kafe, internet salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu, lunapark, tematik parklar, tiyatro vb. kültürel aktivite yerleri, kütüphane, spor salonları ve spor merkezleri girişlerinde de HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu getirildi.