İzmirliler dikkat: Son 3 gün kaldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir’e güzel haberi verdi. Yapılan açıklamada, Yeşilyurt semtinde inşa edilen Mustafa Necati Kültür Merkezi’nin 3 gün sonra yani 15 Ekim tarihinde açılacağı bildirildi. Söz konusu merkezin hem kentin hem bölgenin kültürel altyapısını zenginleştireceği düşünülüyor.

Atatürk’ün yakın düşünce ve yol arkadaşları arasında yer alan Mustafa Necati Bey’in adını alan kültür merkezi nihayet açılıyor. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi bilgilendirmelerde bulundu. 153 araç kapasiteli kapalı otoparka sahip merkezin 3 gün sonra yani 15 Ekim’de açılacağı bildirildi.

306 kişi kapasiteli salon

Merkezde aynı zamanda 306 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, fuaye ve sergi alanı, 58 kişi kapasiteli seminer salonu, atölyeler, kafeterya, idari birimler bulunuyor. İmalat kapsamında mevcut yeşil doku ve ağaçlar korundu. Çatısına 75 kw gücünde fotovoltaik panel kuruldu ve paneller sayesinde kompleksin aydınlatma ihtiyacının tamamının buradan karşılanması sağlandı. Kültür merkezi 18 milyon 432 bin liraya mal oldu.

Tunç Soyer açıklama yaptı

Kültür Merkezi hakkında açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Mustafa Necati, çok erken yaşta hayata veda etmesine rağmen ardında büyük eserler bırakan saygı ve minnetle andığımız bir isim. Yeşilyurt’ta kurduğumuz kültür merkezinde sadece ismini değil fikirlerini de yaşatacak bir kültür tesisi inşa ettik. İzmirlilere hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version