Kamu

İzmirliler dikkat: Su faturasında yüzde 50 indirim için bunu yapmanız gerekiyor!

Türkiye’de devlet ve belediyeler çeşitli desteklerde bulunuyorlar. Yüksek gelen faturalardan şikayet vatandaşlar faturalarını düşürmenin yollarını arıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi engelliler için su kullanımında indirim uyguluyor. Yüzde 50 indirimden faydalanmak için bazı işlemleri gerçekleştirmek gerekiyor.

Belediyeler tarafından engelliler için çeşitli destekler sağlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de engelli vatandaşlar için su indirimi uyguluyor. Su faturası indiriminden faydalanmak isteyenlerin aboneliğin bağlı bulunduğu İZSU Genel Müdürlüğü’nün abone işleri hizmet birimine başvuruda bulunması gerekiyor.

İzmir’de Su Tüketiminde İndirim

Engelli bireyler için 20 m³ ‘e kadar olan su kullanımında %50 indirim uygulanmaktadır.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14.maddesi uyarınca %40 ve üzeri engeli bulunan bireyler Engelli Su Tarifesinden yararlanır.

İndirimden yararlanabilmek için; ikamet edilen konutun aboneliğinin başvuru sahibinini üzerine kayıtlı olması gereklidir. Kayıtlı değilse öncelikle abonelik devir işlemi tamamlanmalıdır. Aboneliğin bağlı bulunduğu İzsu Genel Müdürlüğü’nün abone işleri hizmet birimine;

1) Konutun tapusu veya kiracı olunması halinde kira kontratı, (ikamet edilen adresteki abonelik indirimden yararlanır)
2) Sağlık raporu,
3) Vukuatlı nüfus örneği,
4) Adrese ait su faturası,
5) Deprem sigortası poliçesi
6) Vasisi olanlar için işlemleri yürütebileceklerine ilişkin mahkeme kararı ile başvurmaları halinde bu indirimden yararlanır.
Ayrıntılı bilgiye 293 22 06 numaralı telefondan ulaşılabilir.