Gündemİzmir Haberleri

İzmirlilere Özellikle Duyuruldu! Koronavirüs Vakaları Artıyor!

Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Vaka ve vefat sayıları artarken uzman bilim insanları aşı ve ilaç çalışmalarını sürdürüyor ancak henüz yolun sonuna gelinmedi. Omicron’un ülkemizin sınırlarına girmesiyle artan vaka sayıları endişelendirmeye devam ediyor. Son olarak yapılan koronavirüs açıklaması özellikle İzmirli vatandaşların dikkatini çekti. İşte İzmir’i özellikle ilgilendiren Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi açıklamasının detayları…

İzmir’de 10 Kat Arttı!

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka oranları İzmir’de 68,54 olarak ifade edildi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi ‘nin açıklaması İzmirli vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Prof. Dr. Sipahi’nin açıklamasına göre İzmir 5. Pik’i yaşamaya başladı. 2020 yılından bu yana görülen vaka sayılarında 10 kat artış olduğunu belirten Prof. Dr. Sipahi, İzmirlileri özellikle uyardı.

Omicron varyantı için de açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sipahi, Omicron’un baskın varyant olabileceğini ve ülkemizde vaka  oranlarının %40 olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı; “Omicron giriş yaptığı bütün ülkelerde giderek dominant varyant haline geliyor. Covid-19 vakaları Ankara Halk Sağlığı Laboratuvarı’na gönderiliyor. Bunların Omicron olup olmadığı araştırılıyor. Şu anda Omicron vakaları ortalama yüzde 40 civarında seyrediyor. Zaman içerisinde artması bekleniyor.”

Öte yandan 3. doz aşıya da dikkat çeken Prof. Dr. Sipahi, aşının Omicron’a karşı ‘nötralizan antikor’ oluşturmada 100 Kat etkili olduğunu ifade ederek aşı olmaları için vatandaşı uyardı. Ancak aşı olmamızın bizi rahatlatmaması gerektiği konusuna da dikkat çeken Prof. Dr. Sipahi, aşı olsak da maske, mesafe ve hijyen kurallarını aksatmamamız konusunda da uyardı.