Ege Haberleriİzmir HaberleriManşet

İZUM duyurusu: İzmir’de yaşayan vatandaşlar dikkat, artık trafik, dolmuş, hastane, eczane…

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir’de yaşayan vatandaşlara İZUM duyurusunda bulundu. Yapılan açıklamada, hastane ve eczane, trafik durumu, yol .alışmaları, elektrikli şarj istasyonları, bisiklet yolları gibi bir çok bilgiye uygulama üzerinden kolayca ulaşılabiliyor.

İzmir’de İzmir Ulaşım Merkezi’nin (İZUM) mobil uygulaması ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Belediyenin açıklamasına göre, vatandaşlar artık birçok bilgiye uygulama üzerinden kolayca ulaşabiliyorlar.

Konu ile ilgili açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:


Kent ulaşımıyla ilgili tüm bilgileri içeren İZUM Mobil cep telefonlarına ücretsiz olarak mobil uygulama mağazalarından indirilebiliyor. Uygulamaya mail adresleriyle üye olan kullanıcılar, uygulamayı kişiselleştirebiliyor. Kullanıcılar gitmek istedikleri konum için rota oluşturup, şehir kameralarından trafik durumunu keşfedebiliyor ve gidecekleri yerler için anlık seyahat süresi alabiliyor. Ayrıca İZUM Mobil’le doğru ve anlık veri akışıyla trafik durumu, yol çalışmaları ve kazalar, BİSİM noktaları, hastane ve eczane bilgileri, elektrikli şarj istasyonları, bisiklet yolları, Eurovelo rotası ve dolmuş güzergahlarına da ulaşılabiliyor. Uygulama üye olunmadan da kullanılabiliyor.

“Durum Bildir” butonu ile hızlı çözüm

İZUM Mobil İzmirlileri interaktif bir şekilde uygulamaya dahil ediyor. Uygulamaya üye olanlar, “Durum Bildir” butonu sayesinde gördüğü ve tanık olduğu bir sorunu, fotoğrafını çekerek uygulama üzerinden İzmir Ulaşım Merkezi’ne iletebiliyor. Verileri değerlendiren merkez, hızlı bir şekilde yaşanan aksaklıklara müdahale ediyor. İzmirim Kart ve BİSİM kart bakiyeleri de İZUM Mobil’den görüntülenebiliyor.