Jandarma Genel Komutanlığı, personel alımı için düğmeye bastı; tam 7 bin 500 kişi alınacak! Şartlar belli, başvurular başladı…

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen vatandaşların imdadına yetişen Jandarma Genel Komutanlığı, yeni toplu alım için düğmeye bastı. Eylül ayı içerisinde başvuruları alacak olan Jandarma Genel Komutanlığı, başvuru yapılacak olan pozisyonları ve bu pozisyonlara bağlı olarak şartları açıkladı.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI, İŞE ALIM İLANI YAYINLADI

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete aracılığıyla işe alım ilanı yayınlayan Jandarma Genel Komutanlığı, toplamda 7 bin 500 yeni personel istihdam edeceğini açıkladı. Yeni alacağı personellere ilişkin kadro bilgisi de veren Jandarma Genel Komutanlığı; 11 at bakıcısı, 10 havacı, 14 bot serdümeni, 250 sıhhiyeci, 6605 jandarma, 200 muhabere, 10 havacılık, 400 lojistik ve 10 bando görevlisi alımı gerçekleştireceğini kamuoyu ile paylaştı.

SON BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI

Bir süredir alım yapacağı haberleri ile adayların gündeminde olan Jandarma Genel Komutanlığı, yayınladığı ilanda açık olan kadroların yanı sıra başvuru tarihi ve başvuru şekline ilişkin de bilgi verdi. Başvuruları 12 Eylül 2022 tarihi itibariyle almaya başlayan Jandarma Genel Komutanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin sayfası üzerinden alınmaya başlanmış olan başvuruların son tarihini 26 Eylül 2022 saat 23.59 olarak açıkladı. Adaylar, e-Devlet şifresi ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin sayfasına giriş yapabiliyorken; alımlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı aranacağı da öğrenildi.

GENEL ŞARTLAR KORUNDU

Kamu kurum ve kuruluşlarında personel alımlarına ilişkin aranan genel şartları koruyan Jandarma Genel Komutanlığı, toplamda istihdam edeceği 7 bin 500 yeni personel için şartlarını aşağıdaki şekilde açıkladı:

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
  2. 2023 yılı Sözleşmeli Uzman Erbaş teminine yönelik başvuru yapacak;

(1) Ortaöğretim(lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir. KPSS puanı olmayan ortaöğretim(lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapamayacaklardır. Adayların 2020-2021 yılına ait KPSS puanının 50 ve üzeri olması gerekmektedir.

  1. 2023 yılı Sözleşmeli Uzman Erbaş teminine yönelik başvuru yapacak;

(1) Ortaöğretim(lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir. KPSS puanı olmayan ortaöğretim(lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapamayacaklardır. Adayların 2020-2021 yılına ait KPSS puanının 50 ve üzeri olması gerekmektedir.

(2) Mesleki nitelikli branşlara başvuracak ilköğretim (ortaokul) mezunu adaylardan KPSS puanı aranmayacak olup, başvuru kılavuzunda belirtilen esaslara göre sınavlara çağrılacaktır.

Başvuru yapacak adaylar öğrenim seviyelerine göre TEK TERCİH yapabileceklerdir.

  1. Nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2022) itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 2003 (dahil) – 01 Ocak 1995 (dahil) tarihleri arasında doğanlar]

ç. Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için (Sözleşmeli erbaş ve er olarak görev yapanlardan müracaat edenler dahil) birlik komutanlıklarınca düzenlenen nitelik belgesinden seksen (80) puan ve üzeri not almış olmak,

Exit mobile version