Japon deprem uzmanından korkutan açıklama geldi! 7.0 şiddetinde deprem bekleniyor

Bilindiği gibi Türkiye, dünyanın en aktif deprem bölgelerinden birinde yer alırken ülkenin dört bir yanını saran fay hatları, büyük bir deprem riski taşıdığı da paylaşılıyor. Ayrıca deprem uzmanları tarafından sıkça dile getirilirken, Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki’nin son açıklamaları, özellikle Marmara Denizi’nde beklenen büyük deprem konusunda vatandaşları korkutacak cinsten oldu.

HATAY ÜZERİNDEN ADANA’YA…

Moriwaki, Siirt’te düzenlenen bir deprem sempozyumunda yaptığı konuşmada, Doğu Anadolu Fay Hattı’nın Elazığ’dan başlayarak Maraş, Hatay üzerinden Adana’ya ve oradan Kıbrıs’a kadar uzandığını belirterek Kıbrıs’ın, 7 büyüklüğünde bir deprem riski ile karşı karşıya olduğunu ve bu bölgenin en tehlikeli alanlardan biri olduğunu paylaştı.

EN RİSKLİ BÖLGELERDEN BİRİ

Bununla beraber Moriwaki açıklamalarının devamında Türkiye’deki deprem aktivitesini domino taşlarına benzetti ve ülkenin farklı bölgelerindeki deprem risklerini sıralayarak  Bingöl-Karlıova, Muş ve Bitlis bölgesini ikinci risk bölgesi olarak tanımlarken, Ege Bölgesi’nin ince ve kısa fay hatları nedeniyle sık ancak büyük olmayan depremlerle karşı karşıya kaldığını ifade etti. Ayrıca söz konusu açıklamaların devamında Marmara Bölgesi ise dördüncü ve büyük bir deprem için en riskli bölgelerden biri olarak gösterildi.

7.0 DEPREM BEKLENTİSİ VAR

1999 yılında meydana gelen ve Yalova’yı da etkileyen Gölcük depremi, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın kuzey kolunda gerçekleştiği hatırlanıyor ve Moriwaki açıklamalarının devamında Marmara Bölgesi’nde fay hatlarından birinin kırılması durumunda 6,8 büyüklüğünde, birkaçının beraber kırılması halinde ise 7 büyüklüğünde bir deprem beklentisi olduğunu vurguldı.

Exit mobile version