Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida yeniden balık yedi!

Fukuşima Nükleer Santrali’ndeki radyoaktif atık suyun Pasifik Okyanusu’na boşaltılmasının ardından çevre ülkelerden ciddi tepkiler gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde gelen tepkiler üzerine Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida ve kabinesinin balık yerken ki görüntüleri resmi kaynaklarca yayınlanmıştı. Görüntülerin Pasifik Okyanusu’nun suyunun temiz olduğuna dair ispat niteliğinde geldiği iddia edilirken, Japonya Başbakanı’ndan yeni bir görüntü daha geldi.

Yeni görüntüler geldi

The Washington Post’un paylaştığı habere göre; Japonya Başbakanı’nın bu kez de balık pazarında gezerken, balık yediği görüntüler kamuoyu ile paylaşıldı.

Haberde, ABD’nin Japonya Büyükelçisi Rahm Emanuel’inde balık yerken ki görüntülerine yer verildi.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’ndan ne açıklama gelmişti?

Japonya’nın arıtılmış radyoaktif suyu Pasifik Okyanusu’na bırakma planı, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu tarafından onaylanmıştı. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu yaptığı açıklamada, Japonya’nın yaptığı bu salınım işleminin sağlık ve çevre üzerindeki etkisinin ihmal edilebilir düzeyde olduğunu belirtmişti.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu nedir?

29 Temmuz 1957 yılında Birleşmiş Milletler bünyesinde kurulan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, (IAEA) bağımsız olup, nükleer güvenlik denetimleri yapmaktadır. Bu kurumun en temel amaçlarından biri, nükleer bilim ve teknolojinin barışçıl sebeplerle kullanılmasını teşvik etmektir.

Kaynak: The Washington Post

Exit mobile version