Dünya

Japonya’daki depremde 50 kişinin akıbeti bilinmiyor!

Geçtiğimiz günlerde Japonya’da meydana gelen depremde 50 kişinin sonunun ne olduğu bilinmiyor. Artçı depremlerin devam ettiği bölgeye ağır iş makinelerinin sevk edildiği açıklanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Japonya’da 7.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan videolarda beşik gibi sallanan bölgede depreme dayanıklı binalar sayesinde çok fazla can kaybının ve yıkımın olmadığı belirtilirken deprem sonrasında 50 kişinin akıbetinin ne olduğu bilinmiyor. Artçı depremlerin devam ettiği bölgede araştırmalar ve incelemeler de devam ediyor. İşte tüm detaylar…

Japonya’da büyük deprem!

Japonya Meteoroloji Ajansına (JMA) göre 1, 2 ve 3 Ocak’ta İşikawa’nın Noto Yarımadası ve açıklarında büyüklükleri 5 ile 7 arasında değişen depremler meydana geldi. Yarımada bölgesinde bugün yerel saatle 00.36’da 4,8 ve 04.38’de 4,9 büyüklüğünde iki deprem daha kaydedildiği açıklandı. Bununla beraber bölge de artçı depremlerin devam ettiği belirtildi.

Deprem hasarları!

Japonya’da meydana gelen depremden sonra açıklanan hasar oranları İşikawa Eyalet Valiliği tarafından açıklandı. Bölgede yaşanan depremlerde 78 kişinin hayatını kaybettiği ve bölge genelinde 300’den fazla yaralının tedavi gördüğü belirtildi.

Eyalet genelinde 165 okul ve tesiste kısmen hasar saptanırken, 30 bini aşkın kişinin okul ve spor salonu gibi tahliye noktasında konakladığı duyuruldu. Noto Yarımadası genelinde süren yağışların da toprak kaymalarını tetikleyebileceği uyarıları yapılarak bölge halkının uyarılara karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi. Açıklanan bilgiler arasında bölge genelinde 50’den fazla kişinin akıbetinin bilinmediği belirtildi.

Bunlarla beraber Japonya Öz Savunma Kuvvetlerine (SDF) bağlı 2 bin personelin, arama kurtarma faaliyetlerine katıldığı açıklandı. SDF’ye ait helikopterlerin, ihtiyaç malzemesi tedariki için kullanıldığı açıklamalar arasında belirtildi.  SDF’ye ait nakliye gemisinin, enkaz temizleme faaliyetleri için bölgeye taşıdığı ağır iş makinelerini Wajima kent limanına bırakacağı kaydedildi.