Jeff Bezos, Salı Günü Uzay Turu Yapacak Yanında Kimleri Götürecek?

Amazon’un kurucusu ve dünyanın e zengin iş insanı olarak bilinen Jeff Bezos kendi şirketi Blue Origin tarafından geliştirilen roketle uzaya çıkacak. Salı günü yapacağı yolculukta Bezos’a üç kişi turist olarak eşlik edecek.

57 yaşındaki milyarder işadamı Bezos, uzay araçları geliştiren Blue Orgin’i 2000 yılında kurdu.

Jeff Bezos’un uçuşa ilk davetlisi kardeşi Jeff Bezostan 6 yaş küçük olan Mark Bezos abisiyle oldukça iyi geçiniyor.Jeff Bezos’un kardeşini sürpriz bir şekilde uzay yolculuğuna davet ettiği anlar sosyal medyada yoğun ilgi görmüştü.

En Genç Astronot Olacak

Pilot lisansına sahip ve uzay düşkünü olan 18 yaşındaki Oliver Daemen en genç astronot ünvanına sahip olacak. Oliver Daemen bilet ücretini ise CNBC haberine göre bir yatırım fonunun tepe yöneticisi olan babası ödedi.

En Yaşlı Astronot Olacak

Diğer bir turist ise dünyanın en yaşlı astronotu ünvanına sahip olacak 82 yaşındaki havacı Wally Funk olacak.

Mercury 13 ile kadın astronotlar yetiştirmeyi amaçlayan projeyi başarıyla tamamlayan Funk, erkeklere uygulanan dayanıklılık testinin tamamını başarıyla geçti. Fakat cinsiyetçi yaklaşımlar nedeniyle program rafa kaldırıldı.9 yaşından beri uçuş derleri alan Funk’ın hayalleri gerçek olacak.

Salı günü uzaya yolculuk yapmayı planayan Bezos 6 yıl önce kurduğu alışveriş sitesi Amazon.com ile dünyanın en varlıklı insanlarından biri. Bezos şu andaki servetinin 200 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Exit mobile version