Joe Biden geri adım atmadı, özür dilemedi: Putin iktidarda kalmamalı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimine başlaması ile birlikte Rusya’ya karşı dünya genelinde yaptırım kararları alınmaya başladı. Başta ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri yaptırım uygularken, diğer birçok ülke de Rusya’ya yönelik ekonomik ve siyasi yaptırım kararı aldı. Bu noktada ilk adımı atanlardan biri olan ABD, Rusya’ya karşı yaptırım ve söylemlerini artırmaya devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden, Kongre’ye sunduğu 2023 malı yılı bütçesine ilişkin Beyaz Saray’da açıklamalarda bulunduktan sonra gazetecilerle bir araya gelerek, gelen soruları yanıtladı. Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için dile getirdiği “Bu adam iktidarda kalmamalı” sözlerinden dolayı geri adım atmayacağını ve özür dilemeyeceğini söyledi.

“Biden’ın İfadeleri Bir Rejim Değişikliği Çağrısı Değildir”

Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Biden, Polonya ziyaretinde Vladimir Putin ile ilgili olarak dile getirdiği “Bu adam iktidarda kalmamalı” sözlerine değindi. Söylediklerinde geri adım atmayacağını ve özür dilemeyeceğini ifade eden Biden, kimsenin ABD’nin Putin’i devireceğine inanmayacağını da ifade etti. Biden’ın açıklaması sonrası Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada “Biden’ın ifadeleri bir rejim değişikliği çağrısı değildir” ifadeleri yer aldı.

“Ben Bu Konuda Geri Adım Atmıyorum”

Beyaz Saray’dan gelen açıklama sonrası Biden yaptığı açıklamada “Ben bu konuda geri adım atmıyorum. Putin’in barbarca eylemlerinden duyduğum öfkeyi dile getiriyordum. Ukraynalı aileler ile görüştükten kısa bir süre sonra bu açıklamayı yaptım. Burada herhangi bir rejim değişikliğinden söz etmiyordum. Ayrıca bu sözler için özür dilemeyeceğim” dedi. Biden, Vladimir Putin için söylediği sözlerin Ukrayna’daki gerilimi artıracağına inanmadığını ifade etti ve “Putin bu yolda devam ederse tüm dünyada toplumdan dışlanacak” dedi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Joe Biden, kendi yönetiminde isteyeceği son şeyin Rusya ile doğrudan bir savaşa girmek ya da nükleer bir savaşa dahil olmak olduğunu belirtti ve Putin ile ilgili olarak “O iktidarda kalmamalı. Kötü insanlar kötü şeyler yapmaya devam edememeli. Ancak bu Putin’i bir şekilde indirmeye çalıştığımız anlamına gelmez, kimse buna inanmaz” dedi.

Exit mobile version