Kültür Sanat

'Joker' filmine büyük ilgi! Joker filmi konusu ve oyuncuları

Todd Phillips’in yönetmenliğini yaptığı ‘Joker’ filmi Türkiye’de 4 Ekimde vizyona girdi. Filmde izleyiciler gerilim ve düşündürücü bir dramı aynı anda yaşadı. Film Türkiye’de vizyona girdiğinden itibaren 385.488 kişi tarafından izlendi. Merakla beklenen Joker filminin konusu ve oyuncuları merak konusu oldu. Film, IMDb’nin listelerinde tarihin en çok sevilen 10 filmi arasında yer almayı başardı.

JOKER FİLMİ KONUSU

Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck’in hayatına odaklanıyor. Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur’u en yakın arkadaşı olan annesi Happy adıyla çağırır. Bu lakap, Arthur’un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. Ancak maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide toluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açılan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.

JOKER FİLMİ OYUNCULARI

Gerilim ve dram türünü bir araya getiren, Joaquin Phoenix’in başrolünde olduğu film, başarısız bir komedyen olan ve DS Comics karakterlerinden Batman’in en büyük düşmanı Arthur Fleck’in gençlik döneminde zihninin psikolojik olarak yavaş yavaş tekinsiz sulara yelken açmasıyla “Joker” karakterine dönüşümünü konu ediniyor.

Phillips ile Scott Silver’in senaryosunu kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, Marc Maron, Bill Camp, Shea Whigham, Glenn Fleshler, Douglas Hodge ve Brian Tyree Henry gibi ünlü oyuncular yer alıyor.

Bir yanıt yazın