Gündem

Kabine Bugün Toplanıyor! Yeni Tedbirler Gündemde!

Kabine bugün toplantı yapacak. Son olarak 3 Ocak tarihinde gerçekleşen toplantı bugün saat 17:00’de başlayacak. Toplantı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 19:00’da kamuoyuna toplantı kararlarını aktaracak önemli bir konuşma yapacak. Kabine toplantısının gündeminde bugün hangi konular ele alınacak? İşte toplantının gündemi…

Ekonomi, Terör ve Koronavirüs Konuşulacak!

Kabine toplantısı bugün saat 17:00 ‘de toplanacak. İlk olarak koronavirüs ve artan vakalar toplantının gündeminde olacak. Artan vaka sayıları ve varyantlara ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantıda sunum yapacak. Vaka sayılarının 70 Bin sınırını aşması üzerine toplantıda yeni tedbirler alınıp alınmayacağı konuşulacak.

Öte yandan ekonomi konusu da toplantının gündeminde yer alacak. Geçtiğimiz günlerde açıklanan kur korumalı mevduat kararı, artan döviz ve artan fiyatlar masada ele alınacak. Enflasyonla mücadele için yeni kararlar alınacak. Artan fiyatlar için yeni tedbirler ve stokçulukla mücadele konuları da masada konuşulacak.

Diğer bir gündem maddesi olarak terör de toplantıda ele alınacak konular arasında olacak. Kabine toplantısında terörle mücadele, Ermenistan ile son durum, Rusya- Ukrayna sorunu, Eastmed Projesi’nden ABD’nin desteğini çekmesi konuları da yoğun bir şekilde konuşulacak. Kabine toplantısının sona ermesi ve sunumların tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 19:00’da kamuoyuna toplantıda alınan kararlara ilişkin açıklama yapacak.