Kabine toplantısı bitti: Üniversite öğrencilerine müjde geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sona eren kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, üniversite öğrencileri için yeni burs ve kredi miktarlarını duyurdu. Emeklilere yapılacak tek seferlik 5 bin liralık ödemede sürecin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Erdoğan, “KOSGEB vasıtasıyla yeni bir kredi paketine devreye alıyoruz” dedi.

Açıklamanın satır başları şöyle:

-Erdoğan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle andı. Ayrıca, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını ve İstanbul Boğazı’nda gerçekleşen geçit törenini anlattı.

-Türkiye’nin savunma sanayisini güçlendirmesi gerektiğini ve vatan topraklarının savunmasının önemine değindi. Ordunun güçlendirilmesi için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

-Erdoğan, Cumhuriyet’in önemine vurgu yaparak, bu tarihi günün halkla birlikte ve coşkuyla kutlanması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

-Gardırop Atatürkçüleri eleştirdi ve Cumhuriyet’i istismar edenlere karşı olduklarını belirtti. Atatürk’ü sadece giyim tarzıyla sınırlayanların ülkeye zarar verdiğini ifade etti.

-Türkiye’nin son yüzyılda ne kadar geliştiğini somut rakamlarla açıkladı. Cumhuriyet’in kazanımlarını ve ilerlemelerini anlattı.

-Türkiye’nin farklılıkları tehdit olarak görmeyen bir anlayışla yönetildiğini vurguladı. Milleti kucaklayan ve bir araya getiren bir politika izlediklerini söyledi.

“Gazze için sorumluluk almaya hazırız”

-Gazze’deki İsrail saldırılarını eleştirdi ve Türkiye’nin Filistin’e destek verdiğini ve bu konuda sorumluluk almaya hazır olduğunu ifade etti. Uluslararası arenada bu konuda çaba harcadıklarını belirtti.

-Türkiye’nin ekonomik hedeflerini ve 2053 vizyonunu paylaştı. Hedeflerine ulaşmak için ekonomiyi güçlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

KYK bursları artırıldı

-Üniversite öğrencilerine yeni burs ve kredi miktarlarını açıkladı. Kredi ve burs miktarlarını lisans öğrencileri için 2000 lira, yüksek lisans öğrencileri için 4000 lira, doktora öğrencileri için 6000 lira olarak duyurdu.

-Emeklilere yapılacak 5 bin lira tutarındaki tek seferlik ödemenin sürecinin tamamlandığını ve önümüzdeki haftalarda gerçekleştirileceğini belirtti.

KOSGEB kredisi

-Yeni bir kredi paketinin devreye alındığını ve işletmelere faizsiz kredi sağlandığını açıkladı. Ayrıca, ekonomik istikrar için çeşitli kampanyaların başlatıldığını söyledi. “KOSGEB vasıtasıyla yeni bir kredi paketine devreye alıyoruz” dedi.

-Bölgedeki krizlere rağmen Türkiye’nin zorlukları aşabileceğine inandığını ifade etti.

-Son olarak, spor alanında başarılı olan karateci ve güreşçilere tebriklerini iletti.

 

Exit mobile version