Kabine Toplantısı Son Gelişmeleri Masaya Yatırmak İçin Toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak. Kabine toplantısının en önemli gündem maddeleri, zorunlu PCR  testi, yeni salgın tedbirleri ve Afgan mülteci soruları.

16.20′ de toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde konuşulacak konular ve alınacak kararlar merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

Yeni Mutasyonlu Varyant “Mu” Değerlendirilecek

Toplantıda salgın kapsamında alınan yeni tedbirler, okulların yüz yüze eğitime geçişi, aşım olmayan vatandaşlara yönelik getirilen zorunlu PCR testi konuları masaya yatırılacak. Yükselen Covid-19 vakaları ve artan ölüm sayıları da tartışılacak konular arasında. Ayrıca yeni bir varyant olan “Mu” varyantı, aşıya teşvik çalışmaları kapsamında alınan kararlar, yerli ve milli aşı Turkovac konuları da masaya yatırılacak.

Afganistan’da Yaşanan Son Durum Masaya Yatırılacak

Dış politika kapsamında Afganistan’da yaşanan son gelişmeler, düzensiz Afgan göçmenler, Kabil Havalimanı’nın işletilmesine ilişkin yürütülen temaslar, ülkeye yapılan insani yardımlar ve göç sorunları da değerlendirilecek.  Gözler toplantı sonrası yapılacak konuşmalar ve alınacak kararlarda.

Exit mobile version