Kablo TV borç sorgulama nasıl yapılır?

Kablo TV borç sorgulama nasıl yapılır? Kablo TV borç sorgulaması, internet üzerinden T.C. kimlik numarasıyla kolaylıkla yapılabilmektedir. E-Devlet şifresi bulunan Kablo TV kullanıcıları ise e-Devlet sistemi üzerinden de bilgi alabilmektedir.

Kablo TV Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Kablo TV borç sorgulama işlemleri internet üzerinden veya müşteri hizmetleri aranarak yapılabilmektedir. egehaber.comBorç sorgulamasını internet üzerinden yapabilmek için; T.C. kimlik numarasına, ödeme numarasına, müşteri numarasına veya hizmet numarasına sahip olmanız gerekmektedir. Eğer Kablo TV internet sitesine kayıt olduysanız, şifreniz ile kullanıcı girişi yaparak da faturanızı sorgulayabilirsiniz. Kablo TV borç sorgulaması yapabileceğiniz bir diğer seçenek ise e-Devlet sistemi üzerinden giriş yapmaktır.

Türksat Kablo TV Online İşlemler Borç Sorgulaması

Türksat Kablo TV borç sorgulama, Kablo TV internet sitesinden yapabilmektedir. İki seçenek bulunmaktadır: Kullanıcı girişi veya hızlı işlemler borç sorgulama sistemi. Eğer kullanıcı girişi yaparak borç sorgulaması, ödemesi veya arıza bildirimi gibi hizmetlerden faydalanmak istiyorsanız izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

İlk olarak Kablo TV borç sorgulama online işlemler sayfasına girmeniz gerekmektedir.

Ardından şifre oluştura tıklayarak, çıkan sayfada müşteri numarası veya T.C. kimlik numarası seçenekleri arasından birini seçip, bu bilgiyi sisteme girmeniz istenmektedir.

Her iki seçenekte de mutlaka e-posta bilgisi istenmektedir. Eğer e-posta adresiniz sistemde güncel değilse, müşteri hizmetleriyle irtibat kurarak e-posta adresinizi güncellemelisiniz.

Bu işlemlerin ardından şifrenizi oluşturarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Türksat Kablo TV Hızlı İşlemler

Kablo TV hızlı işlemler, Türksat Kablo TV internet sitesi üzerinde yer alan ve borç sorgulaması/ ödemesi yapılmasını sağlayan bir kolaylıktır. Bu hizmet sayesinde sisteme giriş yapmaya gerek kalmadan faturanızı sorgulayabilirsiniz. Kablo TV borç sorgulaması için, hızlı işlemler menüsünde sizden istenen bilgiler yalnızca şunlardır:

Adınız ve soyadınız

T.C. kimlik numaranız
Bu bilgileri sisteme girip sorgula butonuna tıkladığınızda, saniyeler içinde borç sorgulama işleminiz gerçekleştirilmektedir.

Kablo Tv Fatura Sorgulama e-Devlet

Kablo TV borç sorgulama fatura sorgulaması e-Devlet sistemi üzerinden de yapılmaktadır. Bilindiği gibi Kablo TV hizmeti, Türksat kuruluşuna aittir. E-Devlet sistemi üzerinden, Kablo TV sorgulaması yapmak için izlenmesi gereken adımlar ise şu şekildedir:

Öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapılması gerekmektedir. Sisteme PTT’den alacağınız e-Devlet şifresiyle, elektronik imzanızla veya e-Devlet sistemine internet bankacılıkları üzerinden giriş sağlama hizmeti sunan bankalar aracılığıyla giriş yapabilirsiniz.

Kurumlar sekmesine tıklanıp, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. kurumu seçilmelidir.

Kurumun e-Devlet üzerinden sunduğu hizmetlerden, “Abonelik, Borç ve Alacak Sorgulama” hizmeti seçilmelidir.

Seçimizin ardından sayfada borç bilgileriniz görüntülenmektedir.

Kablo TV Fatura Ödeme Merkezleri

Kablo TV fatura ödeme noktaları, borç bilgilerinizi öğrenmeniz için bir diğer seçenektir. Bu noktalar üzerinden borcunuzu görüntüleyebilir, dilerseniz ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Türksat kurumunun bu kapsamda birçok banka ile gişeden, ATM üzerinden, telefon bankacılığıyla veya internet bankacılığı kullanılarak ödeme alma anlaşmaları bulunmaktadır. Aynı zamanda bu bankalara otomatik ödeme talimatı vererek de, borç sorgulaması veya borç ödemesi yapma ihtiyacı duymadan hizmet alabilirsiniz. Kablo TV borç sorgulamasını hem ATM üzerinden hem de diğer iletişim kanallarıyla yapabileceğiniz bankalar şunlardır:

Garanti Bankası
Halkbank
Türkiye İş Bankası
Kuveyt Türk Katılım Bankası
HSBC
Şekerbank
Türk Ekonomi Bankası
Türkiye Finans Katılım Bankası
Vakıfbank

Önemle belirtmek gerekir ki Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası şubelerinden fatura sorgulaması yapılmamaktadır. Bunun dışında diğer tüm iletişim kanallarını kullanabilirsiniz. Dilerseniz PTT ve Faturamatik şubelerinde de borç sorgulaması yapabilirsiniz.

Kaynak: egehaber.com

Exit mobile version