Kadınlar hamileyseniz dikkat! Doğum sancısını hafifletmenin yolları

OLUMLU DÜŞÜN

Doğum sırasında yaşanan gerginlik sizin acıya odaklanmanızı sağlar. Rahatlamak ise sancıyı hafifletir. Sancının en fazla olduğu andan sonra azalacağını düşünmek sizi rahatlatabilir. Özellikle eşinizin sizin rahatlatmasına izin vermek de yararlı olacaktır.

NEFES EGZERSİZİ YAPIN

Yavaş yavaş nefes almak doğum sancısını hafifletir. 4-5 dakikada bir gelen sancı dalgaları aralarında derin nefes alırsanız enerji depolarsınız. Ayrıca bebek için de yararlı olacaktır.

MASAJIN GÜCÜNÜ KULLANIN

Eşinizle birlikte doğum eğitimleri aldığınızda masaj eğitimi de almanız faydalı olacaktır. Eşinizin size doğum masajı yapması ile sancılarınızı hafifletebilirsiniz.

POZİSYONUNUZU DEĞİŞTİRİN

Doğum öncesinde hazırlık için yürüyüş ve egzersiz yapmak sancıları hafifletir. Ancak doğum sırasında da kalça hareketleri ile pozisyon değiştirme, yürüme ve çömelme gibi hareketler doğum sancınızı azaltır.

SICAK KOMPRES YAPIN

Uzmanlar sıcak kompres yapılmasını önermektedir. Sıcak kompres yapmak kan akışını artırarak sancıları hafifletmektedir.

SUYUN GÜCÜNÜ KULLANIN

Ilık suyun sırtınıza doğru alarak duş yapabilirsiniz ve bu da sancılarınızı azaltacaktır.

EŞİNİZDEN DESTEK ALIN

Eşlerin bu durumda yardımları çok önemli. Loş ve hafif müzikli bir ortam yaratmak ve sancılar sırasında eşinize sarılmak doğum ağrılarını azaltmada yardımcı olacaktır.

EPİDURAL ANESTEZİ

Ağrısız doğum şeklinde de adlandırılan bu anestezi, doğum kasılmalarını minimum düzeyde hissetmenizi sağlar. Lokal bir anestezi tarzıdır.

Exit mobile version