Kadınlar kendilerinden daha genç erkeklerle ilişkide daha mutlu

Yeni bir araştırmaya göre, kendi yaşlarındaki erkeklerle ilişkisi olan kadınlara kıyasla, kendisinden daha genç erkeklerle çıkan kadınlar daha mutlu ve cinsel açıdan daha tatmin oluyor. Londra Metropolitan Üniversitesi’nde yapılan bu dikkat çekici araştırma, Cinsellik ve İlişki Terapisi dergisinde yayınlandı. Araştırmacılar, 24 kadın katılımcı üzerinde çalıştılar.

Çalışma, kadınların kendilerinden genç partnerleriyle olan ilişkilerde üç farklı kategoride daha yüksek memnuniyet puanları elde ettiğini gösterdi. Bu bulgu, yaş farkının duygusal boşluk yarattığı ve sadece fiziksel arzuların rol oynadığı yaygın bir stereotipi çürütmektedir.

Araştırmanın lideri Samantha Banbury, “Bu çalışma, genç erkeklerle ilişkisi olan kadınların benzer ilişkilerde olanlardan daha az tatmin edici veya başarılı olduğu düşüncesini sorguluyor” dedi.

Çalışmaya katılan kadınların 17’si, “puma” olarak adlandırılan yani kendilerinden yedi ila 10 yaş genç erkeklerle çıkan kadınlardı. Geri kalan yedi kadın ise kendi yaşlarına yakın erkeklerle ilişki içerisindeydi. İlk grup kadınların ortalama yaşı 45 iken, diğer grup kadınların ortalama yaşı 42 idi.

Elde edilen sonuçlar, ilk gruptaki kadınların ilişkilerinde daha mutlu ve tatmin olduğunu gösterdi. Araştırmacılar, daha fazla kadın katılımcıyla çalışarak aynı bulgulara yeniden ulaşıp ulaşamayacaklarını görmek istediklerini belirttiler.

 

Exit mobile version