Kadınlara 4 bin TL yardım iddiası: Açıklamalar peş peşe geldi!

Ev hanımlarına 4 bin TL yardım verileceği yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Kadınlara başvurunun ardından 4 bin TL verileceğiyle ilgili çıkan haberlerle ilgili açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konuyla ilgili açıklamada bulundu. Bakanlık, internet sitesi üzerinden iddialarla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

BAKANLIKTAN UYARI

Kadınlara 4 bin TL yardım verileceği haberleriyle ilgili bakanlıktan uyarı yapıldı. Resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, haberler yalanlandı. Bakanlığın bu isim adı altında bir sosyal yardım programının bulunmadığının belirtildiği açıklamada tıklanma amacıyla yapılan bu tür Haberlere itibar edilmemesi istendi. Yazılı bilgilendirme yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tüm kadınlara 4.000 TL yardım içeriklerini yalanladı.

“TIKLANMA VE DOLANDIRICILIK AMACI İLE YAPILMIŞTIR”

Bir açıklama da Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden geldi. Yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında yer alan “Çalışan ya da ev hanımı başvuran tüm kadınlara 4 bin TL yardım” iddiası doğru değildir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu kapsamda herhangi bir yardımı bulunmamaktadır. Dijital mecralarda resmi kurum ve yetkililerin açıklamaları dışında “tıklanma” veya “dolandırıcılık” amacıyla yapılan paylaşımlara itibar etmeyiniz.” denildi.

Exit mobile version