Gündem

Kafes-18 Operasyonu: 37 ilde 39 suç şebekesi çökertildi 257 şüpheli gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın liderliğinde, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen Kafes-18 Operasyonu, 37 ilde faaliyet gösteren 9 suç örgütünü ve bu örgütlere silah ve malzeme tedarik eden 30 suç grubunu hedef alarak gerçekleştirildi. Operasyonun başarıyla tamamlanmasıyla birlikte, örgüt elebaşları dahil olmak üzere toplamda 257 şüpheli gözaltına alındı.

Adana, Ağrı, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon ve Van illerini kapsayan operasyon, örgütlerin faaliyet gösterdiği geniş coğrafyada koordineli bir şekilde icra edildi.

Operasyon düzenlenen çeteler

Emniyet’in operasyon düzenlediği suç örgütleri şöyle:

+ İstanbul’da Nedim Baybaşin Organize Suç Örgütü

+ Adana’da Hakan Karakuş Yerel Organize Suç Örgütü

+ Diyarbakır’da Süleyman Sarıkaya Yerel Organize Suç Örgütü

+ Çanakkale’de Murat Temuçin Yerel Organize Suç Örgütü

+ Eskişehir’de Kubilay Çavuş Yerel Organize Suç Örgütü

+ Mersin’de Adil Eryiğitler Yerel Organize Suç Örgütü

Muğla’da Erkan Albay Yerel Organize Suç Örgütü

+ İzmir’de İnanç Meçhul Yerel Organize Suç Örgütü

+ Niğde’de Murat Kumak Yerel Organize Suç Örgütü

Karışmadıkları suç yok

Bu suç örgütlerinin işlediği tespit edilen suçlar arasında finans sağlamak ve silah temin amacıyla işyerlerini kurşunlamak, iş insanlarını tehdit zoruyla yağmalamak, silah ticareti ve uyuşturucu madde ticareti yapmak, suçtan elde edilen gelirin paylaşılmasında örgüt üyeleri arasında çıkan anlaşmazlık sonrası şahısların birbirlerine yönelik silahlı eylemlerde bulunmak, oto galeri, restoran ve benzeri işletmeleri paravan olarak kullanarak borç adı altında yüksek faizle tefecilik yapmak ve borcunu ödeyemeyen şahısları silahla tehdit ederek yağmalamak, örgüt üyelerinin yerleştirildiği özel güvenlik şirketi vasıtasıyla eğlence mekanlarının güvenlik faaliyetlerini ele geçirmek, sözde kapı korumalığını kabul etmeyen eğlence mekanlarına ve işletmecilerine yönelik silahlı saldırı düzenlemek, yasadışı faktoring ve çek kırma gibi illegal faaliyetlerde bulunmak, sözde kurdukları derneklere yardım toplama adı altında iş adamlarını silah zoruyla yağmalamak, 3. şahıslar arasındaki alacak verecek meselelerine müdahil olarak silahla para tahsilatçılığı yapmak gibi çeşitli suçlar bulunuyor.

“Çetelere nefes aldırmadık, aldırmayacağız”

Yerlikaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

– Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimiz sizinle iftihar ediyor. Duaları sizinle. Hepsini bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Aziz milletimizin bilmesini İsterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere nefes aldırmadık, aldırmayacağız.