Kafes-22 Operasyonu: İzmir dahil 63 ilde 302 şüpheli gözaltına alındı

İçişleri Bakanlığı tarafından, mali suç örgütlerine karşı yürütülen etkili operasyonlara bir yenisini eklemek amacıyla Kafes-22 Operasyonu düzenlendi. Bu operasyon kapsamında, tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik gibi suçlara karışan 302 şüpheli, Türkiye genelindeki 63 ilde eş zamanlı olarak gözaltına alındı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından oy verme saatlerinde yapılan değişikliklerle ilgili olarak gündemde olan bir dönemde gerçekleştirilen Kafes-22 Operasyonu’nun, yerel seçimler öncesinde halkın güvenliği ve huzurunu sağlamaya yönelik önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. İl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube Müdürlükleri tarafından – Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova ve Zonguldak’ta eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarda 302 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, operasyonların mali suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadelenin parçası olduğunu vurgulayarak, “Halkımızın huzurunu kaçıran mali suç örgütlerine, organize suç örgütlerine ve çetelere nefes aldırmayacağız” dedi.

Operasyonlarda tespit edilen suçlar arasında tefecilik, kamu kurum ve kuruşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve görevi kötüye kullanma gibi suçlar bulunuyor. Operasyonlar sırasında ele geçirilen belgeler arasında sahte ustalık/kalfalık belgeleri, sahte çürük ve engelli raporları, sahte plakalar, ruhsatsız silahlar ve çok sayıda çek ve senet yer aldı.

Plaka basım atölyesi

Devam eden operasyonlarda ilk belirlemelere göre; 18 adet ruhsatsız silah, 64 adet sahte ustalık/kalfalık belgesi, 23 adet sahte çürük ve engelli raporu, 479 adet başka şahıslar adına düzenlenmiş SİM Kart, çok sayıda çek, senet ve belgelerle, 396 adet basılmış ve basıma hazır sahte plaka ele geçirildi. Sahte plaka basımı yapılan atölye deşifre edildi.

Operasyonlarda; tefecilik, kamu kurum ve kuruşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve görevi kötüye kullanma suçlarını işleyen 302 şüpheli şahıs yakalandı.

 

 

Exit mobile version