Gündem

Kafes-50 operasyonuyla 2 organize suç örgütü daha çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Aydın ve Hatay merkezli 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Kafes-50” Operasyonları sonucunda Hatay ve Aydın’da faaliyet gösteren 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi.

Operasyonlar kapsamında örgüt elebaşlarının da aralarında bulunduğu toplam 37 şüpheli yakalandı.

28 şüpheli yakalandı

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda, Hatay merkezli olarak Ankara, Adana, Manisa, Mersin, İstanbul, Konya ve Eskişehir’de faaliyet gösteren suç örgütü üyelerine yönelik operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlarda 28 şüpheli yakalanarak adli makamlara teslim edildi.

Aydın’daki operasyonda da 9 kişi yakalandı

Öte yandan, Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nın 4 ay boyunca devam eden takipli çalışması sonucunda Aydın’ın Kuyucak, Nazilli, Karacasu ve Buharkent ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlarda “Uyuşturucu Madde Ticareti” suçunu örgütlü bir şekilde işleyen Hüseyin Avni Demirkol’un liderliğindeki suç örgütüne mensup 9 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 2’si tutuklandı, 7’sinin adli işlemleri devam ediyor.

Operasyonlar neticesinde; 124 bin adet uyuşturucu hap, ruhsatsız tabancalar, çeşitli miktarlarda uyuşturucu maddeler, suç gelirleri ve çeşitli varlıklara el konuldu.