Kahramanmaraş’ta deprem: Kandilli 7.5 AFAD 7.6 olduğunu açıkladı!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan son dakika bilgisine göre Kahramanmaraş’ta yeniden deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre Elbistan ilçesinde 7.5 şiddetinde deprem meydana geldiği öğrenilirken Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Resmi İnternet Sitesi’nden alınan bilgilere göre 7.6 şiddeti olduğu öğrenildi. Hasarlı olan bazı binaların ise yıkıldığı öğrenildi.

Gece saatlerinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 şiddetinde deprem gerçekleşirken ardından yeniden 7.6 şiddetinde deprem meydana geldiği Elbistan ilçesinde görüldüğü öğrenildi.

AFAD GENEL MÜDÜRÜ AÇIKLAMADA BULUNDU

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar yaptığı açıklamada “Az önce yine aynı bölgede Kahramanmaraş sınırları içerisinde Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Burada en önemli husus şu; bu artçı sarsıntılar uzun süre devam edecek. 6.7, 6.6, 6.5 gibi büyüklüklere kadar artçı sarsıntılar bölgede devam edecek. Bu artçı sarsıntılar en az 1 yıl kadar devam edecektir diye tahmin ediyoruz.” dedi.

Tatar açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

“Vatandaşlarımızdan hasar görmüş binalara girmemelerini, uzak durmalarını rica ediyoruz. Bölgede en son 1114 yılında deprem kayıtlara girmiş. Uzun yıllardır bir sismik boşluk olarak bilinen bir bölgeydi.

Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler.”

“BİNANIN HAREKET ETTİĞİNİ GÖZLERİMİZLE GÖREBİLDİK”

Habertürk muhabiri Mahir Kılıç ise artçı sarsıntıların ciddiyetini gözler önüne serdi. Kılıç; ‘Adana Güzelyalı 14 katlı bina enkazının hemen yanındaydık. Çok büyük bir artçı deprem meydana geldi. Binanın hareket ettiğini gözlerimizle görebildik’ ifadelerini kullandı!

Exit mobile version