Kalabalık ortak alanlara kısıtlama mı geliyor? Bugün toplanıyor!

Türkiye’de ilk kez 11 Mart 2020 tarihinde tespit edilen corona virüsü ile mücadele aşılama ile devam ediyor. Ancak aşılamaya rağmen artan vaka sayıları yeni tedbir konusunu gündeme getirdi. Bu kapsamda bugün Kabine Toplantı’sında tedbir konusu masaya yatırılacak. Toplantıda yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı, PCR zorunluluğu ve kalabalık ortak alanların kullanımları değerlendirilecek.

3 Hafta aranın ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yeniden toplanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan toplantıda, salgın ile ilgili yeni tedbirler tartışılacak. Bu kapsamda yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı, PCR zorunluluğu ve kalabalık ortak alanların kullanımları tartışılacak.

Bakan Koca bilgilendirmede bulunacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın değerlendirmeler öncesi aşılama çalışmaları, yüz yüze eğitim ve vaka sayıları konusunda bilgilendirmede bulunması bekleniyor.

Öte yandan toplantının diğer konusu ise fahiş fiyatlar olacak. 5 büyük market için müfettişler görevlendirildi. Alınan sonuçlar kabine toplantısında konuşulacak ve fiyatlar ile ilgili yapılabilecekler değerlendirilecek.

Exit mobile version