İzmir HaberleriPolitika

Kalfaoğlu’ndan Kılıç’a sert çıkış: Babasının parasıyla ödesin

HABER/ Didar DEMİRCİ- Buca Belediyesi’ne ait işletmelerin ödenmeyen faturalar nedeniyle elektrikleri kesilmişti. Söz konusu durumu gündemine alan AK Parti Buca Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Kalfaoğlu, “Buca’mızın belediyesine ait bir çok kurumun elektriği kesik. Bu bir kepazeliktir. Vatandaşlarımıza yapılan saygısızlıktır. Şu anda tenis kortlarında, gölette, havuzda elektrik yok. Ciddi bir krizle karşı karşıyayız” yorumunu yaptı. Kalfaoğlu, elektrik kesintilerinin temel sebebinin Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın mali disiplinden uzak yönetim anlayışı olduğunu söyledi.

BELEDİYEMİZ BATMIŞ, İFLAS ETMİŞ DURUMDA

Buca Belediyesinin son 15 yıldır Cumhuriyet Halk Partili (CHP) yöneticiler tarafından yönetildiğini hatırlatan Kalfaoğlu, “Maalesef 15 yıldır yapılan savurganlıkların sonucunda; hesap kitapsızlıktan dolayı, iş bilmezlikten dolayı belediyemiz, batmış, iflas etmiş durumda. Hali hazırda 30 milyon TL’ye yakın sadece elektrik borcu var. Bu borç 1,5 yıldır ödenmemekte. Ödenmeyen elektrik borcundan dolayı Buca’mızın belediyesine ait bir çok kurumun elektriği kesik. Bu bir kepazeliktir. Vatandaşlarımıza yapılan saygısızlıktır. Şu anda tenis kortlarında, gölette, havuzda elektrik yok. Ciddi bir krizle karşı karşıyayız” dedi.

“VATANDAŞA KESİLEN CEZALARLA BÜTÇE YAPIYORLAR”

Buca Belediyesinin 2023 yılı bütçesinin 1,5 milyar TL olduğunu hatırlatan Kalfaoğlu, bütçenin ek bütçe ile 500 milyon TL artırılarak, toplamda 2 milyar TL’lik bir bütçe hazırlandığını belirtti. Kalfaoğlu, “Ek bütçe olan 500 milyon TL’lik bütçe, taşınmaz satışı ve belediyenin keseceği cezalara dayandırılmaktadır. Şu anda binlerce vatandaşa harıl harıl kaçak yapı cezası kesilmekte. Bu bütçenin temeli yok” ifadelerini kullandı. Belediyenin yaşadığı ekonomik sıkıntının temelinde Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın iş bilmezliği olduğunu vurgulayan Kalfaoğlu, “Hiçbir şekilde Buca’mıza çivi dahi çakılmadı. Hiçbir proje gerçekleştirilmedi. Sayın Erhan Kılıç’ın seçim vaadi olan 52 proje vardı. Hiçbirini gerçekleştiremedi. Kaç tanesini gerçekleştirdi? Sıfır. ‘Sıfırcı Erhan’ oldu belediye başkanının adı. Hiçbir projesinin gerçekleştiremeyen belediye başkanı, Buca’mızı korkunç bir borç yüküyle karşı karşıya getirdi. Bunun ana sebebi, savurganlık. Paranın nereye gittiği belli değil. Yapılan gereksiz eğlenceler, festivaller, konserler; yapılan yalancı açılışlar bu borcun temel kaynağını oluşturmakta” diye konuştu.

“BUCALININ MALINI SATTIRMADIM!”

Buca Belediyesinin borçlar nedeniyle taşınmaz sattığını söyleyen Kalfaoğlu, “Buca Belediyesinin borç yükü nedeniyle, son çırpınışları olarak Buca’mıza ait olan arsaları, benzin istasyonlarını, taşınmazları belediye başkanı olacak zat, satma çabası içindedir. Kaynaklar Mezarlığının yanında bulunan Buca benzin istasyonunu 3 yıldır Erhan Kılıç denen arkadaş satmaya çalışıyor. Ama ben buna engel oldum. Buca halkının malını satamazsınız. Yaptığı savurganlıkların sonucunu babasının parasıyla ödesin. Buca halkının malını satamazlar, sattırmadım. Benzin istasyonu ihalesini iki defa iptal ettirdim. Bucalının malını sattırmadık sattırmayacağız” mesajını verdi. Kalfaoğlu, Belediye Başkanı seçilmesi halinde Buca için yapacaklarını da sıraladı. Öncelikle belediyedeki mali disiplini sağlayıp, savurganlığı önleyeceğinin altını çizen Kalfaoğlu, “Boşa harcanan paralara engel olacağız. Bizim işimiz festival yapmak, eğlence yapmak, heykel yapmak değil. Belediye başkanının görevi neyse onu yapacağız. Buca’mızı güzelleştireceğiz. Buca’mızın çöpünü gerektiği şekilde toplayacağız. Buca’mızın yollarını yapacağız. Buca’mızın alt yapısını yapacağız. Buca Belediyesini çalışır, verimli hale getireceğiz” dedi.