Ekonomi

Kamu bankaları elini taşı altına koydu, herkesi araç sahibi yapacak krediyi açıkladı! Taşıt kredisinde fırsat duyuruldu!

2 yıldır hayatımızda olan koronavirüs sebebi ile çip sıkıntısı yaşayan otomotiv sektörü, 2021 yılının sonlarına doğru ani yükseliş gösteren döviz kurlarından direkt olarak etkilenmiş ve hem sıfır kilometre araçlara hem de ikinci el araçlara oldukça yüksek oranlarda zamlar yapmıştı.

20 Aralık tarihinde döviz kurlarına yapılan müdahaleler ve alınan yeni ekonomik kararlardan sonra döviz kurları her ne kadar sert bir düşüş yaşamış olsalar da yeni yıl itibari ile dolar kuru tekrar yükselişe geçmiş ve böylelikle otomotiv sektöründe yapılması beklenen indirimler yapılamamıştı.

Otomotiv sektörünü direkt olarak etkileyen gelişmelerin yaşanmasından sonra araç sahibi olma hayallerini ertelemek zorunda kalan vatandaşlara, yeni yıl itibari ile müjdeli haberi bankalar verdi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, sıfır kilometre araç almayı planlayan vatandaşlar için özel bir taşıt kredisi kampanyası düzenlediklerini açıkladı. Peki hangi bankanın taşıt kredisi faizleri daha düşük? En uygun taşıt kredisi hizmeti, hangi banka tarafından veriliyor?

Ziraat Bankası’ndan Taşıt Kredisi Kampanyası!

Ziraat Bankası, yeni dönem itibari ile sıfır kilometre araç almak isteyen ancak nakit sıkıntısı yaşadığı için bu isteğini bankaların taşıt kredisi hizmetlerinden yararlanarak gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar için taşıt kredisi fırsatlarını yayınladı. Buna göre kamu bankasından 120 bin TL’lik taşıt kredisi hizmeti talep eden vatandaşlar, 48 ay vade imkanından yararlanarak kredi ödemelerine kavuşabilecek. Bankanın, yeni dönem taşıt kredisi hizmeti için belirlemiş olduğu faiz oranı ise yüzde 1,59 olarak açıklandı.

Vakıfbank 2022 Taşıt Kredisi Kampanyası

Türkiye genelinde milyonlarca müşterisi bulunan kamu bankalarından biri olan Vakıfbank da yeni dönem itibari ile taşıt kredisi kampanyası başlattığını duyurdu. Buna göre bankadan 120 bin TL’lik taşıt kredisi desteği alacak olan vatandaşlar, 48 ay vade ve yüzde 1,50 faiz oranı fırsatı ile kredi hizmetinden yararlanabilecek.

2022 Halkbank Taşıt Kredisi Kampanyası

Kamu bankalarından bir diğeri olan Halkbank da yeni dönem taşıt kredisi kampanyasını duyurdu. Buna göre 120 bin TL’ye kadar olan taşıt kredilerine 48 ay, 120 bin TL’den 300 bin TL’ye kadar olan taşıt kredilerine ise 36 ay vade fırsatı sunulacak. Kredilere uygulanacak olan faiz oranı ise yüzde 1,59 olarak belirlendi.