Ekonomi

Kamu bankaları ellerini taşın altına koydu: 18 yaşın üzerinde olan her vatandaşa, anında 15 bin TL’lik nakit desteği verilecek!

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası kamu bankası olmalarının avantajını kullanarak, düşük faizli ihtiyaç kredisi kampanyası geliştirdiklerini duyurdu.

Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi Kampanyası 2022

Ziraat Bankası, nakit sıkışıklığı giderek artan vatandaşlara yüzde 1,55’ten başlayan faiz oranına sahip ihtiyaç kredisi hizmeti sunacağını açıkladı. Azami vade sayısının 36 ay olarak belirlenmiş olduğu ihtiyaç kredisi kampanyasında, 20 bin TL’lik kredinin aylık ödeme tutarı 767,12 TL olarak hesaplandı.

Vakıfbank İhtiyaç Kredisi Kampanyası 2022

Vakıfbank da yeni dönemde gelişen olumsuz ekonomik şartlara karşın vatandaşın yanında yer aldığını duyuran kamu bankalarından birisi oldu. 3 ay ödeme ertelemeli ihtiyaç kredisi kampanyası düzenlemiş olduğunu bildiren banka, ilgili kampanyanın üst limitini 125 bin TL, azami vade sayısını 36 ay ve başlangıç faiz oranını yüzde 1,55 olarak belirledi. Bu veriler ışığında çekilecek olan 40 bin TL’lik aylık taksit ödeme tutarı ise 1.534,25 TL olarak hesaplandı.

Halk Bankası İhtiyaç Kredisi Kampanyası 2022

Bir diğer kamu bankası olarak hizmet veren Halk Bankası da yeni dönemde nakit sıkışıklığı giderek artan vatandaşlara anında ihtiyaç kredisi hizmeti sunacağını açıkladı. Belge veya kefil gerektirmeden başvurulara açık olan hızlı kredi kampanyasının üst limiti, 10 bin TL olarak belirlendi. Banka, ilgili kampanyasından 18 yaşın üzerinde olan ve bankacılık sicili bozuk olmayan her Türk vatandaşın yararlanabileceğini belirtti.

Halk Bankası tarafından duyurulmuş olan 10 bin TL limitli ihtiyaç kredisi kampanyasının azami vade sayısı 36 ay, başlangıç faiz oranı ise yüzde 1,71 olarak belirlendi. Banka bu veriler ışığında, üst limitten çekilecek olan kredinin aylık taksit ödemesi tutarını 395,61 TL olarak bildirdi.