Ekonomi

Kamu bankaları emekliler için güçlerini birleştirdi: 500, 625 ve 750 TL tutarlarında ek ödeme ve 125 bin TL tutarında düşük faizli kredi hizmeti alacaksınız!

Vakıfbank ve Halk Bankası, emekli müşterileri için iki ayrı kategori altında düzenlemiş oldukları avantajlı kampanyaların detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Halk Bankası ve Vakıfbank’tan Karşılıksız Ek Ödeme Hizmeti!

3 yılda bir düzenlenen SGK emekli maaşı ödemeleri protokolü, bu yılın başında güncellendi. Bunun üzerine harekete geçen Vakıfbank ve Halk Bankası, içerisinde güncel tutarları barındıran yeni bir promosyon kampanyası geliştirdiler. Her iki bankanın da kendi bünyelerinde başvurulara açmış oldukları emekli promosyonu kampanyasına göre ödenecek olan ek tutarlar şu şekilde belirlendi:

  • Emekli maaşı 1.499 TL ve altı tutarlarda olan vatandaşlara: 2.350 TL
  • Emekli maaşı 1.500- 2.499 TL aralığında olan vatandaşlara: 2.900 TL
  • Emekli maaşı 2.500 TL ve üzeri tutarlarda olan vatandaşlara: 3.500 TL

Halk Bankası’ndan Düşük Faizli Mutlu Emekli Kredisi!

Halk Bankası nakit sıkışıklığı içerisinde olan mevcut emekli müşterilerine 100 bin TL üst limitli ihtiyaç kredisi hizmeti sunacağını duyurdu. “Mutlu Emekli Kredisi” ismi ile hizmete açılan yeni kampanyanın azami vade sayısı 36 ay, başlangıç faiz oranı yüzde 1,55 olarak belirlendi.

Bankanın emekli kredisi kampanyasından yüzde 1,69 faiz oranı ve 36 ay vade karşılığında 100 bin TL’lik nakit desteği almak isteyen vatandaşların ödeyecekleri aylık taksit tutarı, 5.303,89 TL olarak hesaplandı.

Vakıfbank’tan 125 Bin TL’lik Emekli İhtiyaç Kredisi!

Vakıfbank da tıpkı Halk Bankası gibi emekli müşterileri ve diğer emekli vatandaşlar için elini taşın altına koyarak, avantajlı bir ihtiyaç kredisi kampanyası geliştirdiğini duyurdu. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre 125 bin TL limit, 36 ay vade ve yüzde 1,55 faiz oranı ile hazırlanmış olan emekli ihtiyaç kredisi kampanyasının, 3 ay ödeme erteleme fırsatını barındırdığı bilgisi kaydedildi.

Vakıfbank’ın, örnek hesaplama tablosunu yayınlamış olduğu emekli ihtiyaç kredisi kampanyasına göre yüzde 1,55 faiz oranı ve 36 ay vade karşılığında 40 bin TL’lik nakit desteği alacak olan vatandaşların ödeyecekleri aylık taksit tutarı, 1.534,25 TL olarak hesaplandı.