Kamu bankası, konut sahibi olmak isteyenlere ve oturduğu konutu yenilemek isteyenlere yüzde 0,88 faizli nakit desteği sağlayacak! Konut kredisi

Ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmeler pek çok sektöre olduğu gibi emlak sektörüne de yüksek faiz oranları aracılığı ile yansıdı. Hem hali hazırda kullanılan konutlar hem de henüz inşa aşamasında olan konutlar, döviz kurlarının ve altın fiyatlarının artması karşısında oldukça fahiş fiyatlardan satışa sunuldular.

Konut fiyatlarında yaşanan bu fiyat artışları sebebi ile evini değiştirmek ya da evini yenilemek konusunda ki kurdukları hayalleri ertelemek zorunda kalan vatandaşlara, yeni dönemde 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında müjdeli haber verildi. Türkiye’nin kamu bankalarından biri olan Vakıfbank tarafından verilen müjdeli habere göre afet bölgesinde yer alan konutlarda oturan ya da daha önce konutunun afetler sebebi ile hasar aldığını ispat edebilen vatandaşlara, devlet destekli konut kredisi hizmeti verileceği bildirildi.

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi Hizmeti 2022

Geliştirdiği kategori kampanyaları ile adından söz ettirmeyi başaran bankalardan biri olan Vakıfbank, yeni dönemde artan hizmet fiyatları karşısında evini değiştirmek ya da evini yenilmek konusunda zorluk yaşayan vatandaşlar için yeni bir kredi hizmeti geliştirdiğini duyurdu.

Vakıfbank’ın resmi internet sitesinde, “Kentsel Dönüşüm Kredisi” başlığı altında duyurulmuş olan kredi hizmetinin içeriğine göre kredi üst limiti 400 bin TL, aylık faiz oranı ise devlet desteği hariç yüzde 1,29 olarak belirlendi. İlgili hizmet için kullanılabilecek olan azami vade sayısı, 120 ay olarak duyuruldu.

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi Devlet Desteği

Vakıfbank tarafından geliştirilmiş olan yüzde 1,29 faiz oranlı Kentsel Dönüşüm Kredisi hizmetine, devletin verdiği faiz oranı indirimleri şu şekilde belirlendi:

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi Başvurusu

Vakıfbank’ın yeni dönem kentsel dönüşüm kredisi hizmetine, banka şubeleri aracılığı ile başvuru yapılmaktadır.

Exit mobile version