Kamu bankası müdürlerinde banka kartı hakkında açıklama yapıldı: 

Kredi kartına sınırlama gelirken, Ticaret Bakanı Ömer Bolat dikkat çeken bir gelişmeyi daha duyurdu. Bakan Ömer Bolat Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankasında banka kart komisyonlarının yüzde 2,39 oranında düştüğünü açıkladı.

Akaryakıt istasyonlarında bu oran ise 2,25 oranında azaldı. Banka kartlarında post makinesinde aylık ücretler de ise yüzde 50 indirim gerçekleşti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasında yani ATSO da düzenlenmiş olan STK İstişare Toplantısında yer aldı. ATSO konferans salonunda Antalya Valisi olan Hulusi Şahin ve Başkanı Ali Bahar STK temsilcilerinin de katılmış olduğu toplantıda sektörel bulunan sorunların çözümleri konuşuldu.

Kamu bankalarında çalışan müdürler karar verdi

Artmakta olan harcamalar gündem içerisinde bulunmaya devam ederken Bakan Ömer Bolat banka kartında bulunan komisyon oranları ile ilgili bir gelişmeyi açıkladı. 5 Ocak Bankalar Birliğinde toplantı gerçekleşti. Bu toplantı içerisinde banka kartlarında bulunan komisyon ücretlerinin oranlarının düşürülmesi istendi. Akaryakıtta da komisyon oranlarının düşürülmesi de konuşuldu. Bu kamu bankalarında Ziraat Bankası genel müdürü bir karar aldı. Banka kartlarında bulunan komisyon oranlarını yüzde 2,39 oranına düşürdü. Akaryakıt istasyonu komisyon oranlarını ise yüzde 2,25 oranında düşürdü. Banka kartlarında bulunan post makinalarında aylık ücretlendirmeler de ise yüzde 50 oranında indirim gerçekleşti.

Banka kartında yapılan ödemeler yüzde 78 oranında arttı

Bankalararası çalışkan kart merkezi yani BKM Aralık ayının verilerine göre, banka kartları, kredi kartları ve ön ödemeli yer alan kartlar ile Aralık ayı içerisinde yapılan toplam ödeme tutarları bir önceki yılın aynı dönemlerine nazaran yüzde 116 oranında artarak 978,3 milyar Türk Lirası oldu. Kart kullanılarak gerçekleştirilen ödemeler ise 818,2 milyar Türk Lirası kredi kartlar ile gerçekleştirilirken 142,6 milyar Türk Lirasında banka kartları, 17,5 milyar Türk Lirasında ise ön ödemeli bulunan kartlar kullanıldı. Banka kartı aracılığı ile yapılan ödemeler yüzde 78 oranında arttı. Kartlı olan ödemelerin ise 809,8 milyon adedi kredi kartları ile gerçekleşirken 525,4 milyon adedinde ise banka kartları ve son olarak 109,9 milyon adedinde ise ön ödemesi bulunan kartlar kullanılmıştır.

 

Exit mobile version