Ekonomi

Kamu bankasında hesabı bulunan vatandaşların dikkatine: Hesap bakiyeniz sıfırlanacak! 2022 bankacılık işlemleri

Yaklaşık iki yıldır hayatımızda olan pandemi sebebi ile nerede ise her vatandaş, bankacılık işlemlerini internet bankacılığı veya ilgili bankaların mobil uygulaması aracılığı ile çözüme kavuşturmaya başladı. Bu kapsamda banka şubelerinde sunulan birçok hizmet de dijital platformlara taşınmaya başlandı.

Yeni dönemde de arka arkaya kampanyalar düzenleyen bankalar, konu ile ilgili olarak müşterilerine ya da potansiyel müşterilerine çeşitli duyurular yapmaya başladılar. Bankacılık işlemlerini Ziraat Bankası aracılığı ile yürüten vatandaşları yakından ilgilendiren bir duyuru da kamu bankası tarafından yapıldı.

Türkiye genelinde milyonlarca müşterisi olan Ziraat Bankası, vatandaşları yakından ilgilendiren yeni bir duyuru yaptı. Bankanın resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyu ile paylaşılan duyuruya göre ilgili şartları sağlamayan vatandaşların hesap bakiyelerinin ve hesap işlemlerinden kaynaklı olarak ortaya çıkan tüm kazançların, Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne aktarılmasına karar verildi.

Ziraat Bankası Duyurusunu Yineledi!

Kamu bankalarından biri olarak hizmetlerine devam eden Ziraat Bankası, her yılın belirli dönemlerinde yapmış olduğu duyurusunu, 2022 yılına girilmesi ile birlikte yineledi. Banka, 2015 yılında Resmî Gazete’de yayınlanan Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliği’ni hatırlatarak, kurum bünyesinde hesabı olan müşterilerini uyardı. Bankanın yapmış olduğu uyarıya göre 10 yıldır hesabı içerisinde herhangi bir işlem hareketi gözlenmeyen müşterilerin, hesap bakiyelerinin Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne aktarılacağı bilgisi verildi.

Getiriler De Sıfırlanacak!

Resmî Gazete’de yayınlanan Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliği’ne göre 10 yıldır işlem yapılmamış olan müşteri hesaplarında, hesap bakiyesinden ötürü kazanılmış olan tüm gelirlerin de sıfırlanacağı bilgisi paylaşıldı.

Ziraat Bankası, ilgili yönetmelik kapsamında olan müşterilerini uyararak, konu ile ilgili bir an önce harekete geçilmesini istedi. Ziraat Bankası tarafından yayınlanmış olan bu duyurudan sonra benzer durumda olan vatandaşlar, konu ile ilgili nasıl bir yol izleyeceklerini öğrenmek amacı ile ilgili sorgulamaları yapmaya başladılar.

Tek Dilekçe Yeterli!

Ziraat Bankası, ilgili hesap duyurusu kapsamında 10 yıldır işlem yapılmamış olan hesaplar ile ilgili ayrıntılı bilgiyi resmi internet sitesinde yayınladı. Yayınlanan belge içerisinde 10 yıllık süreci tamamlamak üzere olan müşterilerin bilgileri yer alıyor. İlgili listede olan müşterilerin, tek bir dilekçe yazarak Ziraat Bankası şubelerine gitmeleri, hesaplarının tekrar aktif edilmesi için yeterli olacak.