Ekonomi

Kamu bankasından emeklilere, 25 bin TL’lik nakit desteği! Mobil uygulamayı indiren herkesin hesabına yatırılacak! Emekli destekleri

Yaşanan olumsuz ekonomik gelişmeler sebebi ile ayın sonunu tek maaş ile getirmekte zorlanan emekli vatandaşlara, kamu bankasından nakit desteği müjdesi geldi. Ülkenin en köklü kamu bankalarından biri olan Halkbank, yeni dönemde eli dara düşen tüm emekli müşterilerine 100 bin TL’ye kadar nakdi yardımda bulunacağını duyurdu.

Halkbank’ın emekli ihtiyaç kredisi kampanyasını duyurmasından sonra emekli vatandaşlar, banka şubelerine akın ettiler. Peki, Halkbank emekli kredisi başvuruları nasıl yapılıyor? Kredi örnek hesaplama tablosu yayınlandı mı?

Halkbank’tan Emeklilere Binlerce Liralık Destek!

Halkbank, sene başından itibaren geliştirmiş olduğu kampanyalar sayesinde adından söz ettirmeyi başarıyor. Son olarak emekli müşterilerinin bütçelerini korumaya yönelik yeni bir nakit desteği kampanyası geliştirmiş olduğunu duyuran kamu bankası, söz konusu hizmeti aracılığı ile emeklilere 100 bin TL’ye kadar nakit desteği sağlayacağını kamuoyu ile paylaştı.

Banka, söz konusu emekli kredisi hizmeti için azami bade sayısını 36 ay olarak belirledi. Çekilecek olan kredi tutarına göre değişik faiz oranlarını içeren hizmet için ortalama faiz oranı, yüzde 1,65 olarak belirlendi.

Halkbank Emekli İhtiyaç Kredisi Örnek Hesaplama Tablosu 2022

Halkbank’ın “Mutlu Emekli İhtiyaç Kredisi” ismini verdiği emekli kredisi hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar için örnek hesaplama tablosu yayınlandı. Buna göre söz konusu hizmetten 25 bin TL tutarında nakit desteği almak isteyenler için oluşturulan tablo, şu şekilde duyuruldu:

  • Vade sayısı: 36 ay
  • Aylık faiz oranı: Yüzde 1,55
  • Kredi tahsis tutarı: 131,25 TL (tek seferlik)
  • Aylık taksit tutarı: 958,90 TL

Halkbank Emekli Kredisi Başvurusu 2022

Halkbank, emekli kredisi hizmeti için mobil uygulaması, internet bankacılığı kanalı ve banka şubeleri aracılığı ile başvuru kabul etmektedir.