Kamu çalışanlarıyla ilgili alınan karar duyuruldu: İdari izinli sayılacaklar!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede mücadele devam ediyor. Depremden sonra alınan kararlar sürüyor. Deprem bölgesinde bir karar daha alındığı duyuruldu. Alınan karar ise Resmi Gazete’de yayımlandı.

İDARİ İZİNLİ SAYILACAKLAR

6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 ilde OHAL ilan edildi. OHAL ilan edilmesinin ardından söz konusu illerde kamu çalışanlarına ilişkin bir karar alındı. Buna göre, OHAL ilan edilen illerde kamu çalışanları idari izinli sayılacak.

OHAL ilan edilen illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişilerin 6 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere idari izinli sayılacakları ya da uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma şeklinde olacağı öğrenildi. Çalışanların, afetten etkilenme durumlarına göre, gerekli tedbirler alınarak hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla il valilerince değerlendirilecek.

Söz konusu genelgeye göre, esnek çalışma yöntemlerine göre çalışanlar, fiilen göreve gelmedikleri süre zarfında idari izinli sayılacak. Genelge kapsamında idari izinli sayılanlar, istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş kabul edilecek, mali, sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı tutulacak.

Exit mobile version