Ekonomi

Kamu ilanlarında yeni gelişme: PTT personel alımı ilanı yayınlandı mı? Başvuru şartları neler, kaç kişi alınacak?

Zorlu ekonomik şartlar karşısında kariyer hayatını ve dolayısı ile de aylık gelirini garanti altına almak isteyen vatandaşlar, sene başından itibaren eksik kadrolarını belirleyerek arka arkaya yayınlanan kamu ilanlarını yakın takibe aldılar. Bu kapsamda arama motorlarında en sık sorgulanan konu başlıkları arasında PTT alımları yer aldı. Vatandaşlar, Türkiye’nin en köklü kurumlarından birisi olan PTT’nin, bu yıl içerisinde genel alım yapıp yapmayacağını merak etmeye devam ediyorlar.

PTT 2022 Personel Alımı İlanı Yayınlandı Mı?

Eksik kadrolarını belirleyerek ilana çıkan onlarca kamu kurumundan sonra PTT’nin ne zaman ilana çıkacağı merak konusu oldu. 2021 yılının sonunda yeni yıl itibari ile Türkiye geneli 55 bin kişinin kurum kadrolarında istihdam edileceğine dair açıklamalarda bulunan PTT, mayıs ayına girilmiş olmasına rağmen henüz alım ilanı yayınlamadı. Kurum, ilgili alım ilanının ne zaman yayınlanacağına dair resmi bir açıklamada bulunmadı.

PTT, ilana çıkması durumunda söz konusu ilanının genel ve özel şartlarını resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyu ile paylaşacaktır.

PTT Alım İlanı Başvuru Şartları

PTT’nin olası bir alım ilanı yayınlaması durumunda adaylar tarafından sağlanması gereken genel şartlar şu şekilde bildirildi:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Başvuru yapılacak olan pozisyon için belirlenmiş olan özel şartları sağlıyor olmak
  • Arşiv ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak
  • 35 yaşını tamamlamamış olmak
  • Devamlı bir sağlık sorununa sahip olmamak
  • Affa uğramış dahi olsa yüz kızartıcı bir suça karışmamış olmak

PTT Alım İlanına Nereden Başvuru Yapılır?

PTT tarafından yayınlanması beklenen alım ilanının duyurulması durumunda aday başvurularının kurumun resmi internet sitesi veya e-devlet sistemi aracılığı ile kabul edileceği tahmin ediliyor.