Kamu kurumuna gitmeyeceksiniz: e-Devlet üzerinden yapılacak!

e-Devlet sistemi üzerine her gün yeni hizmetler ekleniyor. Son yapılan eklemeler ile beraber milyonlarca üniversite öğrencisi kamu kurumlarına gitmeden e-Devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Evrak Doğrulama uygulamasıyla 111 üniversitede oluşturulan tüm bilgi ve belgelerin doğruluğu kontrol edilebileceği öğrenildi. Üniversite ile ilgili verilen hizmetler arasında “Öğrenci Danışman Bilgileri”, “Öğrenci Not Ortalaması Sorgulama”, “Sınav Sonucu Sorgulama” ve “Üniversite Akademik Takvimi” gibi hizmetler de yer alıyor.

Öte yandan sadece üniversiteliler için değil ilk ve ortaokula başlayacak olan öğrenciler için de yeni hizmetler eklendi. Konu hakkında daha önce açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç şu ifadeleri kullandı:

Hangi okula kayıt yaptırılacağı görülecek

“Velilerimiz artık çocuklarını hangi okula kayıt yaptırabileceklerini bu hizmet sayesinde görebilecek. Yeni başlayacak eğitim öğretim yılı için kayıt yaptırılacak kurumun adına, sınıf bilgilerine, adresine, telefon bilgilerine buradan ulaşılabilecek.”

Exit mobile version