Kan bağışlayacak olan vatandaşlar kısıtlamalardan muaf tutuldular!

Corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye’de hafta sonu yasağı uygulanmaya başlandı. Ancak kan bağışlayacak olan vatandaşlar kısıtlamadan muaf tutulacak. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Türk Kızılay’ı hafta içi vakit bulamayan vatandaşların hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına dahil olmadan kan bağışında bulunabileceklerini duyurdu.

Salgın nedeniyle getirilen sokağa çıkma kısıtlamasından kan bağışlayacak olan vatandaşlar muaf tutuluyor. Bu kapsamda hafta sonu kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar, Türk Kızılay’ın “www.kanver.org” sitesinden alacakları randevu sonrasında telefonlarına gelen mesaj ile kısıtlamaya dahil olmadan kan bağışı merkezlerine başvurabilirler.

Kan stokları azaldı

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile kan stoklarının azaldığını duyurarak, vatandaşa kan bağışı çağrısında bulundu. Kınık tarafından yapılan açıklamada, “Ulusal Kan Stoklarımız azaldı Pandemi nedeni ile artan Kan ve Plazma ihtiyacını karşılamak için daha fazla kan bağışı almamız gerekiyor. Hastalarımızın sıkıntı yaşamamaları için sizi Kan Bağışına davet ediyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

KAN BAĞIŞI RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Exit mobile version