Kan donduran cinayetin katil zanlısı için hastane raporu: “Akıl sağlığı tam”

Giresun’da tüm Türkiye’nin kanını donduran cinayet vakasında katil zanlısı olarak yakalanan Hüseyin Can Gökçek (21) ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ü katleden zanlı bugün Giresun Espiye Kapalı Cezaevi’nden, akıl sağlığı tespiti için Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Hastaneye beyaz bir tulum giydirilerek getirilen katil zanlısı, hastanedeki muayenesinin ardından tekrar cezaevine götürüldü. Ayrıca yapılan muayene sonucunda Hüseyin Can Gökçek’e “akıl sağlığı tam” raporu verildiği öğrenildi.

Sıla Şentürk’ün Katil Zanlısı Hüseyin Can Gökçek Hastaneye Getirildi

Türkiye’nin kanını donduran vahşet, 16 Şubat tarihinde Giresun’un Erikliman Köyü’nde meydana geldi. Turizm ve otelcilik meslek lisesinde staj eğitimi için kurulmuş olan WhatsApp grubunda geçtiğimiz yıl tanışan Sıla Şentürk ve Hüseyin Can Gökçek, bir süre nişanlı olarak kaldı. Ankara’da yaşayan ve bir şirkette çalışan Hüseyin Can Gökçek ile nişanlanan Sıla Şentürk’ün, aile zoru ile nişanlandığı iddia edildi. DHA’nın haberine göre Hüseyin Can Gökçek, aile üyelerinin olmadığı bir sırada Sıla Şentürk’ün olduğu eve gelerek kapı zilini çaldı.

Eline Aldığı Bıçakla Sıla’yı Öldürdü

Kapıyı açan ve karşısında Hüseyin Can Gökçek’i bulan Sıla Şentürk ile Gökçek arasında, nişan atma ile ilgili ve “ailenin tehdit iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasından” dolayı bir tartışma başladı. Habere göre Hüseyin Can Gökçek, Sıla Şentürk’ten şikayetini geri çekmesini istedi ancak Sıla Şentürk “Şikayetimden vazgeçmeyeceğim” diyerek bu isteği reddetti. Gökçek ise aldığı cevap sonrası mutfağa yöneldi ve burada eline geçirdiği bir bıçak ile Sıla Şentürk’ün boğazını kesti. 16 yaşındaki Sıla Şentürk kanlar içinde yere yığılırken Hüseyin Can Gökçek ise olay yerinden kaçtı.

Babaanne Komşulardan Yardım İstedi

Evde yaşanan vahşete o sırada, evde bulunan işitme ve konuşma engelli babaanne de tanık oldu. Yaşanan durumu güçlükle komşulara anlatmaya çalışan babaanne yardım istedi ve komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrol sonrası Sıla Şentürk’ün hayatını kaybettiği belirlendi. Olaydan sonra taksi çağırıp kaçan Hüseyin Can Gökçek, Ankara’ya gitmek üzere Ordu-Giresun Havalimanı’na geldi ancak burada uçak biletini alırken polis ekipleri tarafından tutuklandı.

Exit mobile version