Kanada Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kanada vizesi için gerekli evraklar nelerdir?, Vize işlemlerine nasıl başvuru yapılır? Kadana vizesi almak için nereye başvuru yapacağınızı, şartları, süresini ve reddedilme durumunda yapılması gerekenleri okuyabilirsiniz.

2019 Kanada Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Güncel Kanada vizesi gerekli belgeleri vize alma sürecinde işlemlerin devamı için gereklidir. egehaber.com Kanada’ya başvuruda bulunulacak vize türüne göre evraklar farklılık gösterir. Kanada seyahatleri için ortak olarak aşağıdaki evraklar ile birlikte Kanada vizesi başvurusu yapılmalıdır:

*Kanada vize başvuru formu
*Kanada seyahatinden dönüş tarihi itibari ile en az 6 ay daha geçerliliği bulunan pasaport (Pasaportta 2 adet boş sayfa bulunmalı)
*Nüfus cüzdanı fotokopisi
*35×45 mm ebatlarında beyaz arka fon üzerine çekilmiş son 6 aya ait 2 adet biyometrik fotoğraf
*Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
*Seyahat edilecek araç ve konaklama gerçekleştirilecek otel rezervasyonları
*Aile bilgi formu

Hangi Pasaport Sahipleri Kanada Vizesine Başvurabilir?

Kanada vize başvurusunda bulunabilen pasaportlar türlerine göre ayrılmaktadır. egehaber.comDiplomatik (kırmızı ve siyah), hizmet (gri), hususi (yeşil) ve turist (bordo) pasaport sahibi olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kanada vize başvurusu yapabilir.

Kanada vizesi için kullanılacak pasaportta yukarıda belirtildiği gibi 2 adet boş sayfa yer almalıdır. Seyahat dönüş tarihinden sonraki 6 aylık sürede geçerliliği bulunması gereken pasaportların ayrıca son 10 yıl içerisinde alınmış olması, yırtık veya deforme olmaması istenir. Gerekli şartları sağlayan pasaportla yapılan başvuruların onaylanması halinde onaylı vize pasaporta işlenecektir.

Kanada Vizesi İçin Nereye Başvuruda Bulunulmalıdır?

Kanada vize başvurusunda bulunabilecek yerler için ülkemizde iki adet alternatif bulunmaktadır:
*Ankara’da bulunan Kanada Büyükelçiliği,
*İstanbul Kanada Konsolosluğu
Vize başvurusunda bulunacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yaşadıkları şehre yakınlık durumuna göre İstanbul veya Ankara’da bulunan yetkili noktalardan herhangi birisine başvuruda bulunabilirler.

Kanada Vizesi İçin Başvuru Amaçlı Randevu Alınması

Kanada vize başvurusuna randevu almak için Kanada Büyükelçiliğinin resmi internet sitesini kullanabilirsiniz. Çevrimiçi Kanada Büyükelçiliği veya Kanada Başkonsolosluğu üzerinden randevu almak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz:

*Büyükelçilik randevusu için https://cts-ca.anzus.solutions/infoschedule?customer=embassyca&wf=appointments&action=schedule&locationId=ANKRA
*Başkonsolosluk randevusu için https://cts-ca.anzus.solutions/?customer=embassyca&wf=appointments&action=schedule&locationId=ISTBL
Telefon ile ya da doğrudan elçilik ya da konsolosluğa yapılacak bireysel başvurular kabul edilmemektedir. Yukarıdaki başvuru kanalları dışında vize danışmanlık hizmeti veren firmalardan destek alarak başvuru sürecini gerçekleştirebilirsiniz. Anlaşmanıza göre ilgili firmalara sadece vize evraklarını göndererek belirli bir ek ücret karşılığında Kanada vizesi başvuru sürecinde destek alabilirsiniz.

Kanada Ticari Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kanada’da ticari amaçlı ziyaretler için gerekli evraklar turistik vize evraklarına ek olarak tüzel kişiliğe ait bilgileri içerir. Aşağıda ticari Kanada vizesi için turistik vize başvuru evrakları dışında talep edilen evraklara ulaşabilirsiniz:

*Daveti yapan Kanadalı Ticaret firmasına ait davet mektubu
*Şirkete ait antetli kağıda, İngilizce olarak yazılmış başvuru dilekçesi
*Fuar amaçlı gidiliyor ise fuar stand belgeleri
*Firmaya ait son 3 ay banka hesap dökümü
*Şirket yetkilisi imza sirküleri fotokopisi
*Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
*Oda kayıt belgesi
*Son aya ait banka hesap cüzdanları
*Vergi levhası fotokopisi
*Son 3 aya ait şirket faaliyet belgesi

Kanada Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Kanada vize çıkış tarihi başvuru tarihini takip eden 10 iş günüdür. Eksik veya ilave evrak nedeniyle ilgili süre uzayabilir. Vize sonuçlanma süresi hesaplanırken resmi tatiller göz önünde bulundurulmalıdır.

Kanada Vize Reddinde Ne Yapılmalıdır?

Kanada vizesi ret cevabı alındığında yapılacaklar için öncelikle vizenin neden ret edildiğinin anlaşılması gerekir. Eksik evrak nedeniyle verilen ret cevaplarında ilgili evraklar temin edilerek vize başvurusunun yinelenmesi yeterlidir.
Vizenin ret cevabı alma nedeni sahte evrak sebebi ise bu durum can sıkabilir. Çünkü sahte evrak nedeniyle verilen ret cevapları ardından 2 yıllık süre zarfında yeniden Kanada vizesi başvurusunda bulunulamaz.

Kaynak: egehaber.com

Exit mobile version